DŽAFEROVIĆ SLAVI SRAMAN POTEZ SARAJEVA: Puna podrška odluci da se Milošu Koviću zabrani ulazak u BiH

Novosti onlajn

13. 03. 2022. u 18:21

BOŠNjAČKI član Predsedništva BiH Šefik Džaferović potvrdio je i pozdravio danas da je odluku o zabrani ulaska profesoru Milošu Koviću u BiH donela Obaveštajno-bezbednosna agencija.

ЏАФЕРОВИЋ СЛАВИ СРАМАН ПОТЕЗ САРАЈЕВА: Пуна подршка одлуци да се Милошу Ковићу забрани улазак у БиХ

Foto: printskrin

- Obavještajno-sigurnosna agencija BiH je institucija koja radi u skladu sa zakonom, najvišim standardima iz te oblasti i u koordinaciji sa sigurnosnim službama euroatlanske zajednice - saopštio je Džaferović.

Kako je istakao, odluke o zabrani ulaska u državu ne donose se bez razloga i proverenih saznanja.

- Iskazujem punu podršku i poverenje radu OSA-e/OBA-e, uključujući i posljednju odluku o zabrani ulaska Miloša Kovića u Bosnu i Hercegovinu - naveo je on. 

Podsetimo, granična policija BiH, na graničnom prelazu Vardište, zabranila je juče ulazak u BiH profesoru Milošu Koviću uz obrazloženje da „predstavlja pretnju po bezbednost BiH“.

Kako je profesor Ković naveo za "Novosti", ova informacija saopštena mu je na granici. Nije mu saopšteno ko je odluku doneo i zbog čega mu je zabranjen ulazak u BiH.

- Mislim da se ovde radi o deliktu mišljenja. Deluje mi neverovatno da mišljenje jednog istoričara, univerzitetskog profesora može da ugrožava bezbednost i ustavni poredak BiH - rekao je profesor Ković za "Novosti"

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da zabrana ulaska univerzitetskom profesoru Milošu Koviću u BiH predstavlja atak na Republiku Srpsku i srpski narod, kao i klasični pokušaj dizanja međunacionalnih tenzija.

BONUS VIDEO: 

RUSI SU BILI PREVIŠE BLAGI! Američki pukovnik o ratu u Ukrajini - "Putin je uradio sve što je mogao"

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (7)

RUSIJA HITNO ODREAGOVALA: Najnovija situacija vezana za Olimpijske igre Pariz 2024 izazvala reakciju Kremlja