POZIVAO NA RAT U BIH: Prijava protiv policijskog službenika MUP USK iz Bihaća

S. MIŠLjENOVIĆ

08. 03. 2022. u 07:13

ADI Crnčević, policijski inspektor u MUP Unsko-sanskog kantona, objavama slika na svom Fejsbuku prizivao je rat u BiH, zbog čega je i prijavljen Agenciji SIPA.

ПОЗИВАО НА РАТ У БИХ: Пријава против полицијског службеника МУП УСК из Бихаћа

Foto vecernjiba

Sagovornik "Novosti" kaže da je ostao šokiran kad je na fejsbuk-profilu 25. februara, dan nakon početka vojne akcije Rusije u Ukrajini, ugledao sliku Crnčevića u uniformi OS BiH kako pozira sa mitraljezom i poziva na rat, i dodaje da je isti dan sve prijavio na broj "Krimolovca".

- Iznad slike na "Fejsbuku", Crnčević je napisao poruku "ABD kolekcija leto 2022", sa emotikonom koji označava podignut prst. Skraćenica ABD označava Ako bog da, a taj podignut prst znači "Alah je veliki". Ovakve poruke šalju radikalni islamisti i često se slikaju sa podignutim kažiprstom. Takve poruke ne priliče čoveku koji je inspektor, koji nosi značku i pištolj i treba da čuva sve građane BiH, bez obzira koje su vere - kaže naš sagovornik.

Foto: Printskrin

Ono što zabrinjava su uznemiravajući i veoma opasni komentari koji su usledili nakon što je Crnčević objavio sliku.

- U komentarima je dobio podršku prijatelja koji podržavaju njegov stav o ratu. Jedan od njegovih prijatelja je takođe okačio sliku sa mitraljezom i napisao: "Zemo, na levi il' desni bok, ja sam spreman." Na tu poruku Crnčević je odgovorio: "Zemo moj, računam na tebe! Agresor je slabo motivisan!" - priča sagovornik.

Nakon dva dana Crneveić je obrisao status na "Fejsbuku", ali se sve slike i komentari mogu vratiti ukoliko Tužilaštvo donese naredbu o istrazi.

Da li se vodi istraga protiv Crnčevića, pokušali smo da proverimo u Agenciji SIPA, međutim, nisu dali direktan odgovor.

CRNČEVIĆ: KOGA SAM VREĐAO!

INSPEKTOR Adi Crnčević (na slici) na pitanje "Novosti" kako komentariše da je prijavljen "Krimolovcu" zbog poziva na rat, kaže da mu je hakovan profil na "Fejsbuku".

- Ne želim davati nikakav komentar - poručio je Crnčević.

Na naše pitanje zašto je odgovarao u komentarima ako mu je hakovan profil, kako kaže, Crnčević tvrdi da ništa nije komentarisao.

- Ne znam šta vam to znači, pa koga sam vređao. Zašto vi to sad pišete - završio je Crnčević.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!