MILIČEVIĆ I TRIVIĆEVA IZLAZE NA CRTU DODIKU? Vladajući blok već spremio kandidate za izbore dok u opoziciji još licitiraju

S. MIŠLjENOVIĆ

18. 12. 2021. u 07:13

DOK je u Savezu nezavisnih socijaldemokrata, najjačoj stranci u Srpskoj čista situacija oko kandidata za dve najbitnije funkcije na predstojećim izborima, i gde će za predsednika RS kandidat biti Milorad Dodik, lider SNSD, a za člana Predsedništva BiH Željka Cvijanović, u opozicionom bloku se još licitira oko imena dva kandidata koji će izaći na crtu Dodiku i Cvijanovićevoj.

МИЛИЧЕВИЋ И ТРИВИЋЕВА ИЗЛАЗЕ НА  ЦРТУ ДОДИКУ? Владајући блок већ спремио кандидате за изборе док у опозицији још лицитирају

Foto Novosti

Kako je "Novostima" potvrđeno iz izvora bliskih SDS i PDP, najozbiljniji kandidati opozicije za srpskog člana PBiH je dr Milan Miličević, član GO SDS i aktuelni načelnik Teslića, a za funkciju predsednika RS, Jelena Trivić, potpredsednica PDP.

Ono što predstavlja problem za opoziciju je stav Nebojše Vukanovića, jednog od najpopularnijeg političara opozicije, koji nije član ni PDP ni SDS, a javno je poručio da želi da biti kandidat opozicije i traži podršku SDS i PDP. Za opoziciju problem predstavlja i DNS, jer iz PDP, ali i od Vukanovića često stižu kritike na račun te stranke da nisu iskreni opozicionari.

Milan Radović, zamenik predsednika SDS, kaže da će SDS kao najveća opoziciona stranka, sa najjačom infrastrukturom, sigurno dati jednog od dva kandidata za inokosne funkcije.

- Ako nemamo kandidate, onda se moramo zapitati šta je sa nama. Imamo mnogo kvalitetnih ljudi koji su dugo u politici i mogu izneti kampanju i pobediti na izborima - istakao je Radović i dodao da lično nema ambiciju da bude kandidat.

Milan Miličević, Jelena Trivić, Foto SDS/PDP

Srđan Mazalica, član GO SNSD, poručuje da je SNSD ima kadrove koji imaju veliku popularnost u narodu i znaju kako se pobeđuje na izborima, poput predsednika Dodika. On dodaje da opozicija licitira sa nekoliko imena, pa se pita šta bi tek bilo ukoliko bi pobedili na izborima i kako bi se onda dogovorili.

- Opozicija ne samo da deli kandidature već uveliko deli i pozicije, a kojima nisu ni blizu. Što se izbora tiče, opoziciji su i ražanj i zec u šumi - poručio je Mazalica.

Darko Kuzmanović, politički analitičar, kaže da konstantno licitiranje kandidatima opoziciji sigurno ne donosi ništa dobro i to je pokazatelj jednog apsolutno nezrelog ponašanja.

- Neverovatno je da se podigla tolika buka oko izbora kandidata naročito ako postoji jedan zajednički cilj, mada na osnovu svega što vidimo, postavlja se pitanje da li svi pojedinci koji se deklarišu kao opozicija uopšte i imaju isti cilj - ističe Kuzmanović.

On dodaje da PDP i SDS, kao najjače opozicione partije, treba da daju kandidate jer ako se to ne dogodi, rizikovaće težak pad na sledećim izborima.

Dodik i Cvijanovićeva, Foto RTRS

BIRAČI TRAŽE NOVA LICA

DARKO Kuzmanović kaže da kandidati opozicije definitivno moraju da budu nova, nekompromitovana lica jer za proverene snage koje do sada nisu ponudile apsolutno ništa konkretno, građani, a naročito mladi sigurno neće glasati.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći