DODIK PORUČIO VARHELJIJU: Skupštinski zaključci ne izlaze iz okvira Ustava BiH i Dejtonskog sporazuma

S. M.

16. 12. 2021. u 16:29

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik rekao je evropskom komesaru za proširenje Oliveru Varheljiju da zaključci koje je usvojila Narodna skupština Republike Srpske 10. decembra ne izlaze iz okvira ni Ustava BiH ni Dejtonskog mirovnog sporazuma.

ДОДИК ПОРУЧИО ВАРХЕЉИЈУ: Скупштински закључци не излазе из оквира Устава БиХ и Дејтонског споразума

Foto Glassrpske

-Republika Srpska ostaje privržena miru, dijalogu i Ustavu BiH i očekuje da će sva otvorena pitanja u BiH biti rešavana dogovorom legalno izabranih političkih predstavnika sva tri naroda, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH.

Tokom susreta bilo je reči i o funkcionisanju zajedničkih institucija BiH i u tom kontekstu Dodik je podsetio Varheljija na stav Narodne skupštine Republike Srpske i izrazio očekivanje da se poništi takozvani Inckov zakon.

Dodik je ponovio da Kristijan Šmit ne može biti prihvaćen kao visoki predstavnik, sve dok za to ne pribavi legitimaciju predviđenu Dejtonskim sporazumom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TREBALE MU PARE ZA TIKET, PA UZEO ŽENINU KARTICU: Došla je sa posla umorna i odmah legla da spava, to mi je bila idealna šansa (VIDEO)