AMERIKANCI PRETE REPUBLICI SRPSKOJ: Specijalni savetnik iz Vašingtona o posledicama za "antidejtonsko" delovanje

Tanjug

16. 12. 2021. u 08:30

SPECIJALNI savetnik američkog državnog sekretara Derek Šole rekao je u telefonskom razgovoru sa srpskim članom Predsedništva Bosne i Hercegovine da su neprihvatljivi koraci vladajuće koalicije u Republici Srpskoj usmereni, kako tvrdi, na prodrivanje institucija BiH.

АМЕРИКАНЦИ ПРЕТЕ РЕПУБЛИЦИ СРПСКОЈ: Специјални саветник из Вашингтона о последицама за антидејтонско деловање

Foto: Depositphotos/Ilustracija

Šole je u objavi na Tviteru naveo da "za korupciju i antidejtonsko delovanje slede posledice".

- Mora doći do povratka dijalogu unutar institucija BiH - naveo je on.

Skupština Republike Srpske usvojila je prošle nedelje Zaključke u vezi sa prenosom nadležnosti, tako da se zakoni i drugi propisi kojima je izvršen prenos nadležnosti sa RS na institucije BiH neće primenjivati na teritoriji Srpske.

Šole je tokom nedavne posete BiH ocenio da bi povlačenje RS iz institucija na državnom nivou dovelo do ekonomskog ćorsokaka i oslabilo vladavinu prava.

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!