DODIK O STANJU U ZEMLJI: BiH i RS pred teškim izazovima, preti raspad BiH

Tanjug

10. 12. 2021. u 13:32

U BANjALUCI je danas počela 24. posebna sednica NSRS o prenosu nadležnosti, kojoj prisustvuju srpski član Predsedništva BiH, predsednica Srpske Željka Cvijanović, premijer Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, kao i lideri političkih partija sa sedištem u Republici Srpskoj.

ДОДИК О СТАЊУ У ЗЕМЉИ: БиХ и РС пред тешким изазовима, прети распад БиХ

Foto RTRS

U uvodnom izlaganju na posebnoj sednici na čijem dnevnom redu je vraćenje određenih nadležnosti sa BiH na Republiku Srpku, Dodik je rekao da je ovo poseban dan za Republiku Srpsku, kao i da ne želi bolji aranžman samo za Srpsku, već i za BiH.

BiH i Republika Srpska su pred teškim izazovima, ako se oni ne prevaziđu preti opasnost da će se BiH raspasti, a Srpska krenuti ka izlazu.

-Dajte da iskoristimo ovaj trenutak da utvrdimo šta BiH treba da radi, a šta treba da prestane da rade, rekao je Dodik.

Smatramo, kazao je, da BiH ide u pravcu koji je za Srpsku neprihvatljiv.

-Imam osećaj da BiH ide u krivom pravcu, jedna za drugom menjaju se nadležnosti BiH, a niko ne pokazuje kajanje i zabrinutost.

Po okončanju rasprave najavio je da će narod na referendumu odlučiti o novom ustavu Srpske.

Veruje, kazao je, da je dogovor o budućosti BiH moguć.

Sednicu NSRS uživo prenose portali u Republici Srpskoj i Federaciji biH.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)