VIŠKOVIĆ O BUDUĆNOSTI BiH: Poštovanje Ustava i Dejtona

Tanjug

21. 11. 2021. u 13:15

PREDSEDNIK Vlade Republike Srpske Radovan Višković istakao je danas da je budućnost naroda u BiH u poštovanju Ustava i Dejtonskog sporazuma.

ВИШКОВИЋ О БУДУЋНОСТИ БиХ: Поштовање Устава и Дејтона

FOTO RTRS

Višković je, povodom 26 godina od parafiranja Dejtonskog mirovnog sporazuma, naglasio da je u BiH došlo krajnje vreme da se sedne i dogovara o budućnosti naroda na ovim prostorima.

-Mi smo danas u jednom nonsensu, u kojem zaista nisam očekivao da ćemo se naći, da su Republika Srpska ili Srbi najveći zagovornici Dejtona i dejtonske BiH, a to znači ustavne BiH, rekao je Višković, prenose Nezavisne novine.

On je napomenuo da se jedino u Republici Srpskoj 21. novembra kao republički praznik obeležava dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u BiH, čije je najveće dostignuće okončanje ratnih sukoba na ovim prostorima, dok u Federaciji BiH to nije slučaj.

Govoreći o vraćaju nadležnosti Republici Srpskoj, Višković je naveo da će Vlada i skupštinska većina vršiti Ustavom zagarantovane obaveze.

On je pozvao i opoziciju u Republici Srpskoj da učestvuje u očuvanju Srpske.

BONUS VIDEO: "FT1P" daje odgovor, kako da osnujete preduzeće?

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu