SADNICE KRAJ „EKO-DEPA“: Velika radna akcija zaposleni u GU Bijeljine

V. Mitrić

14. 11. 2021. u 12:52

U JESENjOJ ekološkoj akciji posađeno je 440 sadnica topole i belog jasena pored Regionalne deponije „Eko-dep“ koje su darovali zaposleni u Gradskoj upravi grada Bijeljina, na površini od 26 hiljada kvadratnih metara.

САДНИЦЕ КРАЈ „ЕКО-ДЕПА“: Велика радна акција запослени у ГУ Бијељине

Foto V. Mitrić

Savetnik gradonačelnika Radoslav Ostojić rekao je da je, zapravo,“ posađen novi zeleni pojas koji, treba da zaštiti grad i od neprijatnih mirisa“ i najavio da je planirano da u gradu u budućnosti bude izgrađen bogat mobilijar, dečja igrališta, a sve u cilju da kvalitet života Bijeljinaca bude dodatno unapređen.

-Ovo je samo jedna u nizu aktivnosti koje su povezane sa projektom `Zelena Bijeljina`, ozelenjavanja grada, gdje planiramo nekoliko novih parkova, zelenih oaza, koje treba da daju poseban kvalitet Bijeljini - rekao je Ostojić.

Šef Odseka za lokalni ekonomski razvoj i evropske integracije Ankica Todorović rekla je da su se akciji sađenja danas pridružili i sugrađani, udruženja i preduzeća, kao što su Udruženje „Ada“, „Komunalac“, PEZ „Renesansa“, Ekološko udruženje „Eko put“, PED „Majevica“.

Foto V. Mitrić

-Novac za kupovinu 440 sadnica su dali zaposleni u Gradskoj upravi i time pokazali da želimo da radimo na ozelenjavanju Bijeljine i podizanju ekološke svesti - dodala je Todorović.

Gradska uprava grada Bijeljina je ove godine započela dugogoročnu kampanju pod sloganom „Zelena Bijeljina“, koja ima za cilj ozelenjavanje grada i urbanih područja čime bi bili stvoreni preduslovi za održivi ekološki razvoj.

Grad Bijeljina je prethodnih godina ima problema sa zagađenim vazduhom, naročito u sazoni grejanja. Problemi nedovoljnog broja zelenih površina, širenje neprijatnih mirisa sa gradske deponije, veliki broj korisnika loženja na čvrsto gorivo su neki od razloga postavljanja Bijeljine na ovako nezavidan položaj.

S tim u vezi, a uzimajući u obzir inicijative i zahteve sugrađana, do 2025. godine planirano je niz aktivnosti kao što su izgradnja parkova, zelenih oaza, sportskih terena, dečjih igrališta kako bi Bijeljinci imali lepše i sadržajnije lokacije za šetnju i relaksaciju.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!