RAZVOJ UZ POMOĆ SRBIJE: Gradonačelnik Bijeljine sreo se u Parizu sa premijerkom Anom Brnabić

V. M.

12. 11. 2021. u 19:15

GRADONAČELNIK Bijeljine Ljubiša Petrović se u Parizu, na marginama Mirovnog foruma, posle susreta sa Emanuelom Makronom, sastao i sa predsednicom Vlade Republike Srbije Anom Brnabić.

РАЗВОЈ УЗ ПОМОЋ СРБИЈЕ: Градоначелник Бијељине срео се у Паризу са премијерком Аном Брнабић

Foto: GU Bijeljina

Razgovarano je o toku infrastrukturnih projekata u Bijeljini, ali i o privrednim potencijalima Semberije, koja je, kao pogranična regija, posebno zainteresovana za saradnju sa Srbijom.

- Premijerku Srbije smo obavestili o realizaciji važih infrastrukturnih projekata, ali i o našim privrednim potencijaliima. Privodimo kraju gasifikaciju koja je velika investicija sa većinskim kapitalom iz Srbije, nova Autobuska stanica u Bijeljini je izgrađena na zemljištu koje su nam ustupile Železnice Srbije, a ranije smo dobili i donatorska sredstva za izgradnju sportskih sala pri osnovnim školama. Gradi se i novi most u Rači i uskoro počinje izgradnja auto-puta, što će na trasi od novog mosta do Bijeljine takođe finansirati Srbija. To dovoljno govori koliko je važna podrška Srbije razvoju našeg Grada – ističe Petrović.

Gradonačelnik Bijeljine je predsednicu Vlade Srbije upoznao i sa potencijalima kompanije „Orao“ i bijeljinskih poslovno-industrijskih zona, o stanju nasleđenom od prethodne vlasti, ali i o planovima za proširenje kapaciteta vaspitno-obrazovnih ustanova, izrazivši nadu da će Republika Srbija podržati izgradnju novog vrtića i obnovu školskih objekata u Semberiji.

 

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

SKANDAL U SRBIJI: Potukli se roditelji fudbalera iz Crne Gore i Rusije, povređena i deca (VIDEO)