DODIK NIJE FAKTOR DESTABILIZACIJE: Čović o srpskom članu Predsedništva - svideo vam se ili ne, on je predstavnik Srba!

Novosti online

28. 10. 2021. u 07:57

PREDSEDNIK HDZ-a BiH Dragan Čović izjavio je da srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik nije destabilizujući faktor u toj zemlji, ističući da je mnogo izvorišta nesporazuma u BiH i da se odnosi moraju sagledati detaljnije.

ДОДИК НИЈЕ ФАКТОР ДЕСТАБИЛИЗАЦИЈЕ: Човић о српском члану Председништва - свидео вам се или не, он је представник Срба!

FOTO: Novosti

- Kada je u pitanju gospodin Dodik, njegov neuobičajen izraz može se nekome svideti ili ne, ali njega podržava najveći broj predstavnika srpskog naroda u BiH - rekao je Čović za HRT.

Na pitanje da li su njegov sastanak u Beogradu sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i sastanak Dodika sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem u Zagrebu zajednička inicijativa da se odnosi u BiH promene nabolje, Čović je rekao da nema nikakve koordinirane aktivnosti.

Kaže da je njegov radni ručak u Beogradu sa predsednikom Srbije dogovoren pre mesec dana kako bi malo sadržajnije razgovarali, te da je na sličan način Milanović pozvao Dodika.

- Razgovarali smo o tome kako stabilizovati situaciju u BiH u kojoj je najizraženija kriza od Dejtonskog sporazuma do danas. Čini mi se da razgovori nemaju alternativu i da ćemo morati još intenzivnije da razgovaramo - rekao je Čović.

On je naveo da će sa predsednikom Srbije ubrzo razgovarati i lider SDA Bakir Izetbegović, koji je već razgovarao sa Milanovićem.

- Razgovori treba da budu još dinamičniji i da pokušamo da stvorimo ambijent da profunkcioniše vlast i da rešimo ključne reformske probleme - dodao je Čović.

On je istakao da osnova rešenja mora da bude Ustav BiH, kao i da sve ono što će ubuduće biti rađeno mora da bude u skladu sa uspostavljenim mehanizmom koordinacije.

(RTRS)

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: VIJORI SE SRPSKA ZASTAVA - Spot o vezama Srbije i SAD svaka 3 minuta na Tajms skveru

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)