OPOZICIJA NIJE PODRŽALA DODIKA: Burna sednica Narodne skupštine RS u Banjaluci o odlukama Predsedništva BiH

S. M.

28. 10. 2021. u 07:13

BURNA posebna sednica Narodne skupštine RS u Banjaluci o odlukama Predsedništva BiH na koje je Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, stavio veto, završena je neusvajanjem Dodikovog zahteva kojim bi se poništili stavovi sa sednice Predsedništva BiH.

ОПОЗИЦИЈА НИЈЕ ПОДРЖАЛА ДОДИКА: Бурна седница Народне скупштине РС у Бањалуци o одлукама Председништва БиХ

Foto Novosti

Naime, za Dodikovu odluku glasalo je 54 poslanika, dok su dva bila protiv, što znači da nema dvotrećinske većine za ulaganje veta.

Poslanici opozicionih stranaka Republike Srpske SDS, PDP, SPS nisu prisustvovali glasanju na sednici NS RS.

Ono što je dobro za RS je da tačke o kojima su se izjašnjavali poslanici ne štete interesima RS već se većinom radi o protokolarnim tačkama. Opozicija je napustila sednicu jer se celodnevno zasedanje pretvorilo u svađu Milorada Dodika i poslanika opozicije.

U međusobnim optužbama nisu se birale reči i pale su teške optužbe za kriminal i korupciju. Dodik je istakao i da je opozicija dobila nalog iz Sarajeva da opstruiše posebnu sednicu NS RS.

- Onda će biti da Narodna skupština nije podržala srpskog člana Predsedništva BiH, da smo postali slabi i nemoćni. Oni su ovo namerno uradili i nesumnjivo nisu mogli da pretrpe ono što sami govore o sebi - rekao je Dodik.

Iz opozicije su poručili Dodiku da zloupotrebljava Narodnu skupštinu RS i da je ista pretvorena u pozorište i izgubila je dignitet, i dodali kada bude stvarno trebalo da se zaštite interesi RS oni će biti na glasanju.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)