SAMI SEBI GAZDE: Podela novčanih podsticaja za 21 Semberca

V. Mitrić

18. 10. 2021. u 15:25

U OKVIRU „Programa korišćenja podsticajnih para za razvoj preduzetništva - samozapošljavanje“, u Gradskoj upravi potpisani su Ugovori o dodeli podsticaju u cilju samozapošljavanja preduzetnika u ovoj godini, u iznosu od po 6.190,40 konvertibilnih maraka, za 21 nezaposlenog Semberca koji je pokrenuo vlastitu preduzetničku delatnost.

САМИ СЕБИ ГАЗДЕ: Подела новчаних подстицаја за 21 Семберца

Foto V. Mitrić

- Pored ovog podsticaja samozapošljavanju, uskoro nas očekuje i pomoć samostalnim preduzetnicima, u cilju ublažavanja posledica pandemije Korona virusa, koja će iznositi 200.000 konvertibilnih maraka. U predlogu budžeta za narednu godinu planiramo da predložimo izdvajanje više novca za podsticaj našoj privredi i otvaranju novih radnih mesta. Želimo da stvorimo privredni ambijent u gradu Bijeljina koji će podstaći, domaće i strane, investicije i povećanje zaposlenosti. Smatramo da je ulaganje u obrazovanje ljudi i privredni razvoj dugoročno najisplativija investicija za naš grad - istakao je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

Ovaj program je finansiran u okviru potrošačke jedinice Odeljenja za privredu Gradske uprave Grada Bijeljina, na budžetskoj poziciji Podsticaj privrednicima po osnovu koncesionih naknada, i iznosi 130.000 konvertibilnih maraka.

Foto V. Mitrić

- Kao mlad čovjek, odlučio sam da se bavim prodajom muške, ženske i dečje garderobe i otvorio sam butik u Bijeljini. Za razliku od mnogih mojih vršnjaka, želim da ostanem u svom gradu i da se ovje ostvarim kao preduzetnik i ličnost. Ovaj podsticaj je velika pomoć na početku tog puta jer ću dobijeni novac iskoristiti za nabavku osnovne opreme i robe za prodaju - naglasio je jedan od preduzetnika koji su ostvarili pravo na podsticaj Bojan Lazić iz Bijeljine.

Željka Bobić i Darka Andrić iz Batkovića odlučile su se za otvaranje kozmetičkog salona. Ističu da će se truditi da postanu uspešne preduzetnice i da opravdaju podršku Gradske uprave.

- Ova podsticajna sredstva nam dosta znače jer nam omogućavaju da samostalno započnemo posao, zbog toga smo zahvalne gradonačelniku i Gradskoj upravi - dodale su mlade preduzetnice.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024