SVE SPREMNO ZA GRADNJU: Ćorić i Ćurić na lokaciji budućeg važnog projekta u Trebinju

D. CURAĆ

14. 10. 2021. u 06:08

MINISTAR saobraćaja i veza u Vladi Republike Srpske Nedeljko Ćorić i gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić posetili su lokaciju gde je planirana izgradnja aerodroma u Trebinju, a za koji je sredstva obezbedila Vlada Srbije.

СВЕ СПРЕМНО ЗА ГРАДЊУ: Ћорић и Ћурић на локацији будућег важног пројекта у Требињу

Ispitivanje terena / Foto D. Curać

Ministar Ćorić je naveo da kod izgradnje aerodroma predstoji potpisivanje memoranduma o razumevanju i saradnji između Saveta ministara BiH i Vlade Srbije.

- Nakon što budu završeni svi neophodni dokumenti i ispoštovane predviđene procedure počeće se sa radovima. Prema trenutnom planu, početak radova se očekuje naredne godine. Vlada Srbije je u dosadašnje istražne radove izdvojila oko 370.000 KM. Aerodrom je važan projekat za Republiku Srpsku i Trebinje - rekao je Ćorić.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić tvrdi da ta lokalna zajednica ima spremne projekte koji su od važnosti za grad, kao što je aerodrom, koji dugoročno opredeljuju budući razvoj.

- Kao što vidite ovde su u toku istražni radovi za potrebe izrade glavnog projekta, a potom slede ispitivanja za pristupne puteve i sve ono što je potrebno za ulazak u radove - istakao je Ćurić.

U PLANU OBNOVA PUTEVA

ĆORIĆ i Ćurić u Trebinju su razgovarali i o drugim projektima koji se u tom gradu realiziju, ali i onima koji su u planu. Na sastanku u Gradskoj upravi bilo je govora o zapadnoj i istočnoj obilaznici, slobodnoj zoni, i rekonstrukcijama putnih deonica u okolini Trebinja.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Nova dimenzija života u delu Beograda koji se budi iz sna