KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ZOLAKA: Vlada RS pokreće postupak protiv direktora Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH

S. M.

09. 10. 2021. u 11:52

VLADA Republike Srpske priprema krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗОЛАКА: Влада РС покреће поступак против директора Агенције за лекове и медицинска средства БиХ

Foto: RTRS

U Vladi su najavili da krivične prijave pripremaju protiv svih lica koji su plasiranjem netačnih informacija širili paniku i ugrozili zdravlje ljudi.

Krivične prijave biće upućene Specijalnom republičkom tužilaštvu početkom naredne sedmice.

Vlada Republike Srpske je 1. oktobra uputila krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Reč je o članu 195 Krivičnog zakonika Republike Srpske - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković u periodu od 24. do 30. septembra ove godine koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvesnost kod stanovništva Srpske.To je činio iznoseći lažne tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC RS, kao i drugim zdravstvenim ustanovama - bolnicama na teritoriji Srpske, pacijentima obolelim od zarazne bolesti kovid 19, koja je već odnela nebrojeno života, daje industrijski kiseonik umesto medicinskog kiseonika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

USVOJEN IZBORNI ZAKON REPUBLIKE SRPSKE: Rasprava u NSRS se odužila do dva sata posle ponoći