KRIVIČNA PRIJAVA PROTIV ZOLAKA: Vlada RS pokreće postupak protiv direktora Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH

S. M.

09. 10. 2021. u 11:52

VLADA Republike Srpske priprema krivičnu prijavu protiv direktora Agencije za lekove i medicinska sredstva BiH Aleksandra Zolaka, rečeno je Srni u Vladi Republike Srpske.

КРИВИЧНА ПРИЈАВА ПРОТИВ ЗОЛАКА: Влада РС покреће поступак против директора Агенције за лекове и медицинска средства БиХ

Foto: RTRS

U Vladi su najavili da krivične prijave pripremaju protiv svih lica koji su plasiranjem netačnih informacija širili paniku i ugrozili zdravlje ljudi.

Krivične prijave biće upućene Specijalnom republičkom tužilaštvu početkom naredne sedmice.

Vlada Republike Srpske je 1. oktobra uputila krivičnu prijavu protiv Draška Stanivukovića, gradonačelnika i komandanta Štaba za vanredne situacije grada Banjaluka, zbog osnova sumnje da je izvršio krivično delo protiv zdravlja ljudi.

Reč je o članu 195 Krivičnog zakonika Republike Srpske - nepostupanje po zdravstvenim propisima za vreme epidemije.

U prijavi se, između ostalog, navodi da je Stanivuković u periodu od 24. do 30. septembra ove godine koristio i koristi svaku priliku i medijski nastup na teritoriji Republike Srpske i BiH da bi izazvao paniku, strah i neizvesnost kod stanovništva Srpske.To je činio iznoseći lažne tvrdnje, te posebno iznoseći neistinite navode da se na UKC RS, kao i drugim zdravstvenim ustanovama - bolnicama na teritoriji Srpske, pacijentima obolelim od zarazne bolesti kovid 19, koja je već odnela nebrojeno života, daje industrijski kiseonik umesto medicinskog kiseonika.

ZAPRATITE NPORTAL NA FEJSBUKU

BONUS VIDEO: Živela Srbija! DAN SRPSKOG JEDINSTVA U SLIKAMA

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)