KOMEDIJA U UNIFORMI: Suspendovani policajac naplaćivao kazne

O. M.

13. 09. 2021. u 11:46

BANJALUČKA policija uhapsila je svoje kolege Ž. K. iz Kneževa i V. K. iz Banjaluke jer su u službenoj uniformi, jedan van radnog vremena, a drugi pod suspenzijom, građanima naplaćivali kazne za saobraćajne prekršaje!

КОМЕДИЈА У УНИФОРМИ: Суспендовани полицајaц наплаћивао казне

Foto: MUP RS

U PU Banjaluka navode da je V. K. ranije suspendovan iz MUP-a RS, ali ga to nije sprečilo da obuče uniformu, naoruža se igračkom - pištoljem i krene da kažnjava saobraćajne prekršaje, puneći vlastiti budžet.

- V. K. je 10. septembra uočen kako u službenoj uniformi u Kordunaškoj ulici zaustavlja vozila. Od V. K. oduzet je plastični pištolj, metalna stop tablica, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog dela lažno predstavljanje - rekla je portparol PU Banjaluka Danijela Mučibabić.

Ona kaže da je dan ranije uhapšen i policajac Ž. K. iz Kneževa, koji je oko 18 časova u ulici Braće Pantića u Banjaluci vozaču naplatio novčanu kaznu, iako je bio van službe.

- Osumnjičeni je u službenoj uniformi zaustavio vozilo i vozaču zbog učinjenih prekršaja naplatio kaznu na licu mesta. U to vreme Ž. K. je bio van službe, pa je protiv njega doneseno rešenje o suspenziji. Istovremeno će tužilaštvu biti podnesena prijava zbog sumnje da je počinio krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja - rekla je Mučibabić.

Ona kaže da su oba policijska službenika uhapšena u okviru mera usmerenih na sprečavanje korupcije u sopstvenim redovima.

Protiv policaja su podneseni zahtevi za pokretanje unutrašnjeg postupka, a sa svime su upoznata i nadležna tužilaštva.

- PU Banjaluka i u narednom periodu će nastaviti sa navedenim aktivnostima, te pozivamo građane da sve vidove nezakonitog i neprofesionalnog postupanja policijskih službenika prijave na besplatan broj telefona 122 - rekla je Mučibabić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)