MALO IM JE ŠTO SU ODRUBLJIVALI GLAVE I IŽIVLJAVALI SE: Poslanica Sanja Vulić traži reakciju zbog ispamskih zastava i povika "Alahu ekber"

S. M.

11. 09. 2021. u 01:01

POSLANICA u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sanja Vulić zatražila je reakcije međunarodnih institucija zbog isticanja zastave "Islamske države" i povika "Alahu ekber" za vreme parastosa u Stogu kod Vozuće gde je obeleženo 26 godina od progona Srba iz tog kraja i sa južnog dela Ozrena.

МАЛО ИМ ЈЕ ШТО СУ ОДРУБЉИВАЛИ ГЛАВЕ И ИЖИВЉАВАЛИ СЕ: Посланица Сања Вулић тражи реакцију због испамских застава и повика Алаху екбер

Foto: S.M.

Vulićeva je rekla da je ne iznenađuje skrnavljenje skupa sa kojeg se ukazuje na stradanja i zverske zločine nad Srbima, te šalje poruka da se i dalje traga za tijelima 129 nestalih boraca i civila, kao i da zločinci moraju biti kažnjeni, ali je osudila takav postupak.

Ona je ispričala da su se putem ka Stogu vijorile i zastave takozvane Armije BiH postavljene očito ugledajući se na političko Sarajevo, koje bodri bošnjačko stanovništvo u ovakvim postupcima.

– Malo im je što su se iživljavali nad umrlim srpskim sinovima, odrubljujući im glave i odstranjivanjem delova tela. Sve to im je malo, već provociraju rodbinu i diraju im neizlječive rane – izjavila je Vulićeva i upozorila da u takvim odnosima suživota budućnosti u BiH nema.

Ona je upitala zašto izostaju reakcije predstavnika međunarodne zajednice u ovakvim situacijama.

– Gde su razne ambasade? Neka nam kažu da li podržavaju ovaj vid provokacije, iživljavanja nad Srbima. Je li to ta zemlja, obećavajuća iz vizure političkog Sarajeva?! Nama zajedničkog života nema – izjavila je Vulićeva.

Za vreme parastosa ispred spomen-krsta u Stogu kod Vozuće, povodom 26 godina od progona Srba sa tog područja putem je prolazila kolona vozila sa istaknutim zastavama "Islamske države", a uzvikivano je "Alahu ekber", rekao je Srni predsednik Zavičajnog udruženja Zavidovićana Zoran Blagojević. On je istakao da je incident snimljen i da se dogodio u prisustvu policijskih službenika koji su obezbeđivali skup "Stazom egzodusa".

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)

ŽELITE LUKSUZAN, ALI NE PRETENCIOZAN HOTEL: Jako lep, uredan hotel koji odiše mirom, čeka vas u Hadabi, jednom od centara Šarm El Šeika