DODIK ODGOVORIO IZETBEGOVIĆU: SDA nastala u džamiji - koju on koristi na političke govornice

S.M.

06. 09. 2021. u 15:59

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je Bakir Izetbegović poslednja osoba na svetu koja bi smela da govori o mešanju verskih zajednica u politički život ako se zna da mu je i partija pokojnog babe, koju je nasledio, praktično nastala u džamiji, i da se po džamijama regrutovalo i regrutuje članstvo.

ДОДИК ОДГОВОРИО ИЗЕТБЕГОВИЋУ: СДА настала у џамији - коју он користи на политичке говорнице

Foto S. Mišljenović

Dodik je naglasio i da se zna da su Bakiru Izetbegoviću džamije i danas govornice sa kojih se šalju partijske i političke poruke i da džamija u BiH određuje pobjednika među bošnjačkim političkim telom.

Na pitanje Srne da prokomentariiše Izetbegoviću izjavu u kojoj se okomio na Srpsku pravoslavnu crkvu, Dodik je rekao da kvalifikovati SPC kao jersku zajednicu koja proizvodi konflikte izraz je otvorenog neprijateljstva prema pravoslavnim hrišćanima najprije u BiH, a onda i šire.

- Ako postoji verska zajednica sa čije adrese se ovde pozivalo na mir i suživot to je SPC, koja svoju hrišćansku misiju provodi na jedan društveno poželjan način, ne ugrožavajući bilo koga. U BiH se najčešće dizala buka zbog stavova Islamske verske zajednice, a nikada stavova SPC. Jasno je i na čijoj adresi stanuje netolerancija - naglasio je Dodik.

Srpski član Predsedništva BiH je ukazao da napadom na SPC Izetbegović nastavlja i da se dodvorava biračima ne bi li vratio poljuljano poverenje i uticaj među muslimanima.

BONUS VIDEO: 

Skandal u Novom Pazaru! Učiteljica đacima puštala himnu Sandžaka

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)