MIRKO ŠAROVIĆ: Ustoličenje mitropolita Joanikija ohrabrenje za svetosavski narod

S.M.

05. 09. 2021. u 12:28

PREDSEDNIK Srpske demokratske stranke Mirko Šarović uputio je čestitku Njegovom visokopreosveštenstvu Joanikiju povodom ustoličenja na tron Mitropolita crnogorsko-primorskog.

МИРКО ШАРОВИЋ: Устоличење митрополита Јоаникија охрабрење за светосавски народ

Foto: SDS

Vaše stoličenje od velikog je značaja za sve vernike Srpske Pravoslavne crkve i sav naš narod. Sigurni smo da će Vaše Preosveštenstvo znati da nas vodi, kao i Vaših 40 prethodnika, u dugoj i slavnoj istoriji Mitropolije crnogorsko-primorske. Svi oni znali su da i u teškim vremenima sačuvaju veru i čast našeg naroda i odgovore brojnim iskušenjima koja su se pred njima nalazila – poručio je Šarović.

On je dodao da je veliko ohrabrenje imati za duhovnog vođu nekog kao što je mitropolit Joanikije.

– I pored svih iskušenja koje kao narod i danas prolazimo, svi znamo i osećamo da će Vaš dolazak doneti mir, radost i veru u naša srca ali prije svega za nas nephodnu mudrost i sabornost čije ste Vi oličenje. Imati duhovnog vođu kao što ste Vi veliko je ohrabrenje za sav vjerujući svetosavski narod –rekao je Šarović

Zbog toga Vam, dodao je, još jednom upućujem iskrene čestitke i želje da svoju časnu dužnost vršite dostojanstveno, u zdravlju i miru.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)