UMALO KOBNI SUDAR SA VOZOM: "Železnice Republike Srpske" učesnike u saobraćaju pozivaju na veći oprez

Lj. ĐURIĆ

04. 09. 2021. u 09:21

"ŽELEZNICE Republike Srpske" su ukazale da nesavesni i neodgovorni pojedinci na pružnim prelazima i dalje ugrožavaju ličnu i opštu bezbednost, a kao primer je naveden prelaz u Rudancima - deset kilometara od Doboja - na kojem je poslednjeg dana u avgustu, predveče, za malo izbegnuta nesreća, odnosno vozač motornog vozila za delić sekunde izbegao udar putničkog voza.

УМАЛО КОБНИ СУДАР СА ВОЗОМ: Железнице Републике Српске учеснике у саобраћају позивају на већи опрез

RIZIK Kritično mesto u Rudancima, Foto ŽRS

Na tom delu pruge su postavljeni "Andrejin krst" i zvučno-svetlosna signalizacija, na koju se vozač automobila očigledno nije obazirao.

Inače, samo tri kilometra od ovog pružnog pravca - na susednom, u Grabovici - početkom 2017. je stradala kompletna četvoročlana porodica Đedovac, na koju je u momentu prelaska pruge u ranim jutarnjim satima naletela lokomotiva!

- Svi putni prelazi na prugama Željeznica Republike Srpske su obezbeđeni u skladu sa zakonskim propisima, a način i nivo osiguranja putnog prelaza zavise od kategorije puta, dopuštene brzine na pruzi i gustine drumskog saobraćaja - saopšteno je iz ŽRS, uz ponovljeni apel svim učesnicima u saobraćaju da poštuju saobraćajnu signalizaciju i vožnju prilagode uslovima puta i vremenskim (ne)prilikama.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili