"LASTE" ODUŠEVILE TURISTE: Niz manifestacija pod zajedničkim nazivom "Dani Trebišnjice" okupio veliki broj gledalaca

D. CURAĆ

25. 08. 2021. u 08:12

PROTEKLIH nekoliko dana na reci Trebišnjici organizovano je niz manifestacija pod nazivom "Dani Trebišnjice", koje su izazvale oduševljenje kako građana tako i velikog broja turista koji ovo leto borave u Trebinju.

ЛАСТЕ ОДУШЕВИЛЕ ТУРИСТЕ: Низ манифестација под заједничким називом Дани Требишњице окупио велики број гледалаца

Foto D. Curać

Najzanimljiviji su, svakako, bili skokovi u reku Trebišnjicu sa Kamenog mosta, gde je bila postavljena platforma pa je 12 skakača iz Trebinja, Republike Srpske, cele BiH i Crne Gore sa skoro 12 metara izvodilo skok poznat kao "lasta". Pobednik takmičenja bio je Dino Bajrić koji je u tri serije prikupio najviše bodova i osvojio nagradu od 1.000 KM.

- Osećaj je predivan, vreme idelano, a ono što me je posebno oduševilo su dobri skokovi i mnogo ljudi. Nadam se da ću i naredne godine učestvovati - istakao je Bajrić.

Drugoplasirani Evald Krnjić iz Tuzi kod Podgorice takođe je bio pun pozitivnih utisaka posle skokova, dok je Trebinjac Igor Gudelj, više puta pobednik ovog takmičenja, osvojio treće mesto.

- Otisnuti se sa skakaonice, koja visinu skoka produžuje na 11 i po metara, nije bilo jednostavno. Obično kažu, osvojiti drugo mesto znači izgubiti prvo, ali u ovakvoj konkurenciji osvojiti treće mesto - za mene je kao prvo - rekao je Gudelj.

Foto D. Curać

Skokove je ocenjivaopetočlani žiri, čiji je predsednik bio proslavljeni skakač iz Mostara Lorens Listo.

Gradonačelnik Trebinja Mirko Ćurić organizovao je prijem za predstavnike kolektiva i pojedinaca koji su doprineli da se "Dani Trebišnjice" uspešno organizuju, a da skokovi sa Kamenog mosta ponovo postanu jedan od događaja o kome se priča ne samo u gradu, nego i šire.

Ćurić je rekao da je u organizaciju ove manifestacije uloženo dosta truda i energije, da je direktno ili indirektno bilo uključeno više od 50 ljudi, koji su se postarali da sve prođe u najboljem redu.

Foto D. Curać

TRKE LAĐA

U sklopu manifestacije "Dani Trebišnjice", trke lađa i kajaka okupile su više od 30 takmičara u šest različitih kategorija. U tri veoma uzbudljive trke publika je takmičare u više navrata pozdravljala aplauzom, a najbolji su nagrađeni prigodnim novčanim nagradama. Nakon lađa organizovana je trka kajacima i to u tri kategorije.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

SRPSKA HEROINA KOJOJ SU UBILI DECU ZA NOVOSTI: Dobila sam dodatnu snagu kad sam videla da naš toliki narod kaže NE rezoluciji o genocidu