OGORČENI BLAGOM PRESUDOM! Roditelji Vanje Rudić (13) iz Prnjavora ljuti zbog ublaženja kazne Vrhovnog suda RS

N. ĐURIĆ

19. 08. 2021. u 06:08

SVESNI smo mi da za nas nema utešne presude niti one koja bi nam mogla povratiti izgubljeno dete, ali najmanje što smo očekivali je da ćemo ponovo sa našim anđelom biti ubijeni, preinačenom odlukom Vrhovnog suda RS, koji umesto da pooštri, čak besramno ublaži ionako blagu prvostepenu presudu.

ОГОРЧЕНИ БЛАГОМ ПРЕСУДОМ! Родитељи Вање Рудић (13) из Прњавора љути због ублажења казне Врховног суда РС

Foto: Ninko Đurić

Žao nam je što na ovom svetu živimo među takvim besramnim (ne)ljudima, koji se nazivaju sudskim deliteljima ovozemaljske (ne)pravde.

Ovim rečima punim gorčine, za "Novosti", reaguju na presudu Ljiljana (35) i Lazo Rudić (43), roditelji Vanje Rudić koja je u 13. godini života pokošena "golfom" dok je, 10. oktobra prošle godine u 21.29 u Ulici Laze Lazarevića u centru Prnjavora, bezbrižno na trotoaru čekala svog tatu.

Zatvorska kazna vozaču Nisvetu Mujkiću (26) od šest i po godina ostala je ista, ali mu je upola smanjena zabrana upravljanja vozilom sa osam godina na četiri godine.

Još prvostepena presuda izazvala je ogorčenje Vanjinih roditelja i Prnjavorčana.

- Da ni za barem jedan simboličan dan nije povećana kazna zatvora za ubicu naše Vanje, saopštio mi je suprug Lazo. On je to saznao iz medija. Niko iz tog pravosuđa nije ni kontaktirao s nama niti nas obavestio. Ignorisani smo kao da niko pa ni mi Vanjini, nismo ostali na ovom surovom svetu. Da smo bar znali da angažujemo advokata - jada se majka Ljiljana.

Otac Lazo smatra da je smanjenje zabrane Mujkiću upravljanja vozilom B kategorije sa osam godina na četvorogodišnju zabranu, svojevrsno ismejavanje i izrugivanje porodici i "svima oko nas".

- Naše dete je ubijeno, ali je ovom nerazumnom presudom otvorena mogućnost da taj ubica još ranije sedne za auto i ponovo pijan i drogiran suludom vožnjom ubije neko drugo dete.

Ova presuda svedoči, zapravo, u kakvom korumpiranom društvu i sa kakvim i neprofesionalnim pravosuđem živimo - ne bira reči da izrazi svoje ogorčenje otac Lazo.

LAVINA OSUDA

PRESUDE Nisvetu Mujkiću izazvale su, posebno na društvenim mrežama, lavinu osuda i ogorčenja Vanjinih roditelja i Prnjavorčana, ujedinjenih u oceni da je reč o "sramnoj i još ublaženoj preblagoj kazni". Oni podsećaju da je tragediju pratilo niz kontroverzi, od toga da je Mujkić uhapšen tek sutradan po nesreći do toga da su nalazi na opijate u njegovom organizmu, umesto u Banjaluku, poslati u Sarajevo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (2)