U SRPSKOJ VAKCINISANO OKO 27 ODSTO GRAĐANA: Alen Šeranić ministar zdravlja i socijalne zaštite RS

S.M.

12. 08. 2021. u 18:46

MINISTAR zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske Alen Šeranić rekao je da se u Srpskoj na dnevnom nivou protiv virusa korona vakciniše između 4.200 i 4.700 građana.

У СРПСКОЈ ВАКЦИНИСАНО ОКО 27 ОДСТО ГРАЂАНА: Ален Шеранић министар здравља и социјалне заштите РС

Foto: Nezavisne novine

- Prema podacima, do 10. avgusta izdato je 258.860 prve doze vakcina, te 167.279 druge doze - naveo je Šeranić na konferenciji za novinare u Banjaluci nakon sednice Vlade Srpske.

Šeranić je rekao da su dostupne sve vakcine, apelujući na građane da se vakcinišu kako bi se spremno dočekao septembar i eventualni rast broja zaraženih.

- Trenutno je u Republici Srpskoj, u odnosu na popis iz 2013. godine, vakcinisano oko 27,3 odsto građana - rekao je ministar.

On je istakao da je među zaraženima u Republici Srpskoj najviše nevakcinisanih. Dodao je i da bi i oni koji su prebolovali kovid trebalo da se vakcinišu.

- Broj vakcinisanih će uticati na to kako ćemo i na koji način razmišljati o merama i kako će se drugi odnositi prema nama u smislu dozvola i zahtevanja određenih dokumenata prilikom putovanja - rekao je Šeranić.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)