POSLEDICE NEVREMENA: Uništen krov OŠ "Stanko Rakita" u Banjaluci

S. M.

05. 08. 2021. u 15:15

MINISTARTSVO prosvete i kulture Republike Srpske spremno je da u najkraćem roku pomogne sanaciju štete na objektu Osnovne škole "Stanko Rakita" u banjalučkom naselju Vrbanja na kojem je usled nevremena oštećen krov, rekla je danas pomoćnik ministra za predškolsko i osnovno vaspitanje i obrazovanje Nataša Cvijanović.

ПОСЛЕДИЦЕ НЕВРЕМЕНА: Уништен кров ОШ Станко Ракита у Бањалуци

Foto: Nezavisne Novine

Ona je tokom posete ovoj školi, rekla da Ministarstvo očekuje u narednim danima procenu pričinjene štete na objektu škole od rukovodstva koje će angažovati ovlaštenog procenitelja.

- Kada dobijemo procenu štete, uključićemo se i pomoći da se šteta na objektu škole sanira kako bi škola bila uslovna za početak nove školske godine - rekla je Cvijanovićeva.

Foto: Vlada RS

Ona je razgovarala sa direktorom škole Darkom Brankovićem koji je zajedno sa zaposlenim radnicima, preduzeo sve neophodne aktivnosti da se prostorije škole u koje je prodrla voda, kao i didaktički materijal i oprema, očiste i privremeno zaštite u slučaju nove kiše, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete i kulture.

Banjaluku je jutros pogodilo nevreme sa vetrom severozapadnog pravca koji je dostizao i udare do 18 metara u sekundi, a za nešto manje od pola časa pao je 21 litar kiše po metru kvadratnom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

I MI KREĆEMO PUT GRČKE Prvo oglašavanje Nikoline žene: Deca znaju sve, moramo biti hrabri