PRED SASTANAK SA PREDSTAVNICIMA SRBIJE: Dodik - Raduje me podrška Republici Srpskoj, Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu

Tanjug

04. 08. 2021. u 00:49

SRPSKI član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da ga raduje podrška Srbije Republici Srpskoj i ocenio da Srbija danas "ima najbolji odnos sa Republikom Srpskom i najveće razumevanje", istakavši da snaga tog odnosa leži "upravo u podršci, a ne nametanjima".

ПРЕД САСТАНАК СА ПРЕДСТАВНИЦИМА СРБИЈЕ:  Додик - Радује ме подршка Републици Српској, Србија у овом тренутку најмоћнија држава на Балкану

Foto: Tanjug

Govoreći o sutrašnjem sastanku rukovodstva Republike Srpske i Srbije, Dodik je rekao da će u Beogradu biti razgovarano o složenoj političkoj situaciji u BiH, ali i o nastavku realizacije ključnih zajedničkih projekata kao npr. o hidro-elektrane Buk Bijela, izgradnji auto-puta od Bijeljine do granice na Rači i izgradnji Aerodroma Trebinje, prenosi RTRS.

Dodik je istakao da je Srbija u ovom trenutku najmoćnija država na Balkanu i da je predsednik Aleksandar Vučić "podigao zemlju politički na međunarodnom planu, a regionalno je postavio kao najmoćniju u ekonomskom, političkom i vojnom smislu".

Dodik kaže da ga kao Srbina raduje kada čuje da će 10 zemalja povući priznanje samoproglašene nezavisnosti tzv. Kosova.

- U svakom slučaju, Srbija pokazuje da može sama, da ima snažnog vođu, da se razvija, gradi auto-puteve, bolnice, povećava prosečne plate. Sada kada pokazuje sposobnost da može da napreduje, sada je zaustavljaju - rekao je Dodik.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)