SREĆOM, SVE SE DOBRO ZAVRŠILO: Muškarac pokušao da spasi mače pa upao u bunar, izvlačili ga vatrogasci (FOTO)

V.B.

03. 08. 2021. u 17:42

MODRIČKI vatrogasci sinoć su S.J. (62) spasili sigurne smrti.

СРЕЋОМ, СВЕ СЕ ДОБРО ЗАВРШИЛО: Мушкарац покушао да спаси маче па упао у бунар, извлачили га ватрогасци (ФОТО)

Foto: V.B.

Naime S.J. je na molbu komšija iz Hamburške ulice, pokšao iz presušenog bunara dubokog 15 metara da izvadi mače. Kako se nezvanično procenjuje u Vatrogasnoj jedinici njemu se negde oko desetog metra otkačio konopac i on je pao na dno u zamuljeni deo bunara.

- Policijskoj stanici Modriča prijavljeno je sinoć oko 17,30 časova da je u Hamburškoj ulici u Modriči u dvrištu M.T., čovek pao u bunar, ali da je živ. Lice su iz bunara izvadili modrički vatrogasci i policijski službnici i istom je ukazana lekarska pomoć u Domu zdravlja Modriča, nakon čega je prebačen u dobojsku bolnicu. – saopštila je Dragana Kerkez portparol Policijske uprave Doboj.

Žarko Cvijanović vođa smene u vatrogasnoj jedinici Modriča nakon poziva za pomoć i spašavanju čoveka, koji je pao u presušeni bunar odmah je izveo vatrogasce na teren.

- Brzo smo reagovali i za manje od pet minuta bili smo kod bunara. Kao najstariji spremao sam se da se spustim u bunar i da pokušam izvući Janjarca. Međutim tad se javio Milan Jović, da on to uradi kao najmlađi vatrogasac. On je bio i najmrašaviji od svih nas i spustio se na dno bunara. Janjarac je bio povređen. Milan ga je po pravilima pričvrstio konpcima za sebe i ostali vatrogsci su ih izvkli na površinu zemlje. - priča Cvijanović

Mladi vatrogasac Milan Jović je bio presrećan kad je vidio da je Janjarac živi da mu je spasio život. Kako kaže dve i po godine radi kao volonter u vatrogasnoj jedinici i ovo mu je najteži i najdraži zadatak koji je izvršio i ne mari za povredu svoje leve ruke u operaciji.

- Kako neću biti srećan. Čoveku treba pomoći u svakom trenutku, a kamoli spasiti mu život. Ja sam mlad i borim se za posao u vatrogasnoj jednici. Nisam se bojao ni sekunde, mada je na dnu bunara bilo manje kiseonika, ali sve se dobro završilo. –presrećan je novi heroj Modriče Milan Jović.

U porodici Tursić zadovoljni su srećnim završetkom operacije spašavanja Janjarca, poznanika koji je želeo da učini humano delo i spasi mače.

- Vatrogasci su se pokazali da su prvi profesionalci i da su dobri ljudi, spremni da se žrtvuju i svoj život za druge – rekao je Salih Tursić. O celom slučaju rođaci Salih i Hajrudin Tursić u čijem je dvorištu je bunar kažu da su želeli samo da spasu mače, a umalo da se desi prava tragedija.

- Suad nam je rekao da on čisti bunare i radi tako te poslove pa smo ga pozvali da izvadi mače. Na kraju se sve iskomplikovalo. Hvala Bogu srećno se završilo sa Janjarcem ali mi pokušavmo i dalje da spasemo mače. - kaže Hajrudin. Njegov rođak Salih dodaje da danas celi dan pokušavaju da spasu mače pomoću raznih trikova. Pozivaju bunardžije profesionalce da im se jave oni će platiti samo da se mače izvadi iz bunara.

- Celi dan mjauče i bori se za život na dnu bunara. Spustili smo mu mleka, salame i druge hrane i sad se malo smirilo.Takođe izrezali smo kanister i pokušavamo na prevaru da mače uskoči u njega kako bi ga izvukli.- priča Salih Tursić.

Inače bunar je porodica Tursić iskopala nekoliko decenija pre rata i on je služio celom kraju da se snabdeva vodom za piće.Posle rata bunar nije više u funkciji ali je velika opasnost u dvorištu kuće kako god da se obezbedi.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili