ŠAROVIĆ PORUČIO: Nije fokus na sadržaju odluke, nego da Incko nije imao pravo to da uradi!

R. S.

30. 07. 2021. u 14:32

LIDER SDS-a Mirko Šarović poručio je danas da je BiH u jednom od „najdelikantnijih trenutaka", te da će ova stranka danas podržati predloge dva zakona koji su na posebnoj sednici parlamenta Srpske.

ШАРОВИЋ ПОРУЧИО: Није фокус на садржају одлуке, него да Инцко није имао право то да уради!

Foto SDS

Na konferenciji za novinare, tokom posebne sednice, Šarović je poručio da fokus ne treba da bude na sadržaju poslednje odluke Valentina Incka, a kojom je nametnuo zakon u vezi sa zabranom negiranja genocida, nego njegovoj nameri da nameće zakone. Dodao je i da je on lično protivsamog sadržaja, ali da je suština da Incko „nije imao pravo da to uradi".

- Ne treba da fokus bude na sadržaju odluke ili da na bilo koji način udarimo na one koji ne treba da trpe zbog naših političkih neslaganja i na porodice poginulih. Mi treba da ulazimo u Inckovu nameru da nametne odluku sa snagom zakona u zemlji koja treba da bude suverena -  istakao je Šarović.

Poručio je i novom viokom predstavniku da se sa tom praksom ne smije nastaviti.

Smatra i da kriza u kojoj se BiH trenutno nalazi, ima potencijal da se produbi i da je početak složenog perioda.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)

ŠOK: Rafael Nadal deklasiran u Barseloni