I NA BAJRAM POKAZUJU MRŽNJU KA SRBIMA: Oštre reakcije iz Srpske na izjave DŽaferovića i Izetbegovića

S. M.

20. 07. 2021. u 18:53

BOŠNjAČKI član Predsedništva BiH Šefik Džaferović i lider SDA Bakir Izetbegović današnjim političkim izjavama nepotrebno na veliki verski praznik Kurban-bajram demonstrirali mržnju prema srpskom narodu.

И НА БАЈРАМ ПОКАЗУЈУ МРЖЊУ КА СРБИМА: Оштре реакције из Српске на изјаве Џаферовића и Изетбеговића

Foto: Tanjug

- Bilo bi mi draže da su praznik, uz čestitke koje su pripadnicima islamske veroispovesti uputili najviši predstavnici Srba u Republici Srpskoj i BiH, proveli kako dolikuje - izjavio je Nenad Stevandić šef Srpskog kluba u Parlamentu BiH.

Ragujući na Džaferovićeve i Izetbegovićeve komentare na izjave ministra unutrašnjih poslova Srbije Aleksandra Vulina "o ujedinjenom srpskom svetu", Stevandić je rekao da je srpski ministar time nesvesno pokazao koliko je srbofobije, mržnje i nipodaštavanja usmereno prema srpskom narodu.

- Nije naš narod kriv što ga ima skoro 10 miliona na Balkanu, nije naš narod kriv što ga je više od trećine u BiH, više od polovine u Crnoj Gori, što ga ima u Makedoniji, što ga ima sedam miliona u Srbiji, nekoliko stotina hiljada u Hrvatskoj. Nije naš narod kriv što je toliki, ali oni su krivi što ne znaju nego da mrze - rekao je Stevandić.

On je naglasio da nije srpski narod kriv što se bez njega ne može ništa u BiH odlučivati, kao što se ne može ni bez bošnjačkog i hrvatskog naroda.

Foto Ujedinjena Srpska

- I nije naš narod kriv što je Srbija najjača na Balkanu i najmnogoljudnija i nije naš narod kriv za to što je veliki i veći od drugih, nego su krivi oni koji ga mrze i koji od svoje mržnje pokušavaju da naprave politiku - rekao je Stevandić, koji je i predsednik Ujedinjene Srpske.

 

Snježana Novaković Bursać: Izetbegović pokazao ko i zašto želi raspakovati Dejton

Poruke mržnje koje je danas poslao lider SDA Bakir Izetbegović moraju da posluže predstavnicima srpskog naroda i građanima Republike Srpske kao opomena na to kakva im se to BiH nudi po mjeri Izetbegovića mlađeg i zašto je bitna Republika kao garant postojanosti i prosperiteta na ovoj zemlji, poručila je šef Kluba poslanika SNSD u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Snježana Novaković Brusać.

Foto: SNSD

- Ne znam je li veća sramota što neko ko pretenduje da bude lider Bošnjaka izgovara objede (klevete) na račun srpskog naroda o genocidu i poruke pune mržnje baš u Krajini, ili što to radi na svoj veliki praznik - rekla je Bursaćeva reagujući na današnje izjave Izetbegovića u Prijedoru da će "šehidska krv i očuvati BiH od pokušaja stvaranja nekakvih srpskih svetova i podela zemlje.

Ona je naglasila da poruke mržnje koje je danas poslao Izetbegović verovatno više ne služe ni njemu, ni SDA jer ne može da drži stranku ogrezlu u aferama na okupu.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (3)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024