ČEMBER HTEO DA PRIZNA UBISTVO: U Banjaluci nastavljeno suđenje za smrt Duška Savanovića u naselju Trn

S. M.

21. 07. 2021. u 06:08

DALIBOR Čamber (47), optuženi za ubistvo mladog Banjalučanina Duška Savanovića (24) u novogodišnjoj noći u naselju Trn, bio je spreman da prizna krivicu za ovo delo.

ЧЕМБЕР ХТЕО ДА  ПРИЗНА УБИСТВО: У Бањалуци настављено суђење за смрт Душка Савановића у насељу Трн

Foto Fejsbuk

Suđenje Čamberu za ovo teško ubistvo ulazi u završnicu, a tek na jučerašnjem ročištu njegov branilac, advokat Miloš Paleksić, tokom izvođenja materijalnih dokaza je predao sudu predlog odbrane o zaključenju sporazuma o priznanju krivice iz aprila ove godine.

Međutim, iz Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, odnosno od postupajućeg tužioca Aleksandra Simonovića, nikada nisu dobili odgovor na predloženi sporazum u kojem, kako saznajemo, nije bila precizirana visina kazne.

LISICE Hapšenje Čembera posle ubistva, Foto Novosti

Nastavak suđenja zakazano je za kraj avgusta. Kao dokaz odbrane tada bi trebalo da bude izvedeno neuropsihijatrijsko i veštačenje povreda koje je kritične večeri zadobio Čamber.

U optužnici se navodi da se ubistvo dogodilo 31. decembra 2020. oko 22.30 u naselju Trn na parkingu pumpe "Nis petrol", te da su Čamber i njegov kolega Milan Đurđević prvo došli u verbalni, a zatim i fizički sukob sa Savanovićem i Aleksom Babićem (22). Čamber je ispalio jedan hitac u pravcu vozila "suparničkog" dvojca, te ih pokušao sprečiti da napuste mesto događaja. Potom je drugim hicem pogodio Babića u stopalo, nakon čega ga je Savanović udario i Čamber pada na pod. U optužnici se dodaje da potom iz ležećeg položaja u Savanovića ispaljuje i treći hitac. Savanović je od zadobijenih povreda preminuo istog dana u UKC RS.

Duško Savanović, Foto Fejsbuk

"LEŠINAR"

SAVANOVIĆ je inače bio mladi član navijačke grupe "Lešinari" FK "Borac". Članovi ove navijačke grupe u više navrata su pravili proteste i tražili što veću kaznu za Čambera.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

A SRBIJA?! Pitali Ruse Za koga ćete da navijate na EURO 2024? - ovako su odgovorili