ODBRANA ZATRAŽILA IZUZEĆE TUŽIOCA: Suđenje krimi tehničarima za bacanje veša Davida Dragičevića

O. MATAVULJ

15. 07. 2021. u 13:55

DAMIR Alagić, branilac krim-tehničara Zorana Bošnjaka optuženog za sprečavanje dokazivanja u predmetu David Dragičević, na nastavku suđenja zatražio je izuzeće tužioca Dalibora Vreće.

ОДБРАНА ЗАТРАЖИЛА ИЗУЗЕЋЕ ТУЖИОЦА: Суђење крими техничарима за бацање веша Давида Драгичевића

Foto: Novosti

Alagić je pojasnio da odbrana želi da Vreću sasluša u svojstvu svedoka.

- Tužilac bi mogao izneti dokaze koji mogu pomoći u odbrani mog klijenta. To se posebno odnosi na izdavanje naredbi tokom istrage u konkretnom predmetu - rekao je Alagić.

Osim Bošnjaka za sprečavanje dokazivanja optužen je i krim-tehničar Mikica Marijanac. U nastavku suđenja kao svedok tužilaštva saslušan je inspektor Mirko Živković, koji je potvrdio da je od Bošnjaka preuzeo vreću s dokazima izuzetim s obdukcije Davida Dragičevića, te da na spisku nije bilo muških bokserica. Istakao je da na to nije obraćao pažnju, pojašnjavajući da se, zbog sušenja dokaza, svi predmeti ne dostavljaju zajedno.

Alagić je pitao Živkovića da li je i zašto 15. maja 2018. godine izuzeo predmete i odnio ih na veštačenje u Kriminalističko-tehnički centar MUP-a RS.

- Jeste li vidoviti - prokomentarisao je Alagić, dodajući da je Živković predmete izuzeo tri dana pre usmene naredbe tužioca. Svedok je potvrdio da je izuzeo predmete.

Na pitanja sudije Radmile Medaković svedok se nije mogao setiti kako su bili upakovano predmeti, ni ko ih je pakovao. Dodao je da tehnički nije moguće deponovati predmete ukoliko nisu upakovani u vreće.

Tužilaštvo je danas završilo sa izvođenjem dokaza u ovom predmetu. Branilac Mikice Marijanca, advokat Aleksandar Jokić zatražio je da se kao svedok na nastavku suđenja sasluša nekadašnji glavni tužilac OJT Banjaluka Želimir Lepir. Odbrana smatra da je on veoma bitan svedok, jer je vodio istragu i u medijima davao izjave da gaće Davida Dragičevića nisu dokaz u postupku i da njima nema ništa relevantno.

Bošnjak i Marijanac se terete da su bacili bokserice koje su tokom obdukcije izuzete sa tela Davida Dragičevića.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (0)