NAREDNIH MESEC DANA GRAĐANI DA NE PALE VATRU NA OTVORENOM! Zbog sve češćih požara u letnjem periodu sastao se Forum za bezbednost Trebinja

D. CURAĆ

12. 07. 2021. u 12:09

ZBOG opasnosti od požara u narednih mesec dana na području Grada Trebinja sastanak je održao Forum za bezbednost, kako bi se građanima uputio apel da budu obazrivi i vode računa kada pale vatru na otvorenom i pridržavaju se zakonskih propisa.

НАРЕДНИХ МЕСЕЦ ДАНА ГРАЂАНИ ДА НЕ ПАЛЕ ВАТРУ НА ОТВОРЕНОМ! Због све чешћих пожара у летњем периоду састао се Форум за безбедност Требиња

Foto D. Curać

Forum je pozvao nadležne službe u protivpožarnoj zaštiti da sprovedu propisane preventivne mere, i uputio apel građanima da zbog visokih temperatura i povećenog rizika od požara u danima pred nama preduzmu dodatni oprez prilikom paljenja vatre.

- Najčešći uzrok požara je ljudski faktor, a statistički pokazatelji, kao i vremenske prilike, pokazuju da od 15. jula pa do kraja avgusta možemo očekivati češću pojavu požara - rekao je Dragoslav Banjak, predsednik Foruma za bezbednost Trebinja.

Trebinjski vatrogasci spremno dočekuju požarnu sezonu, a u poslednjih mesec dana imali su 43 intervencije.

- Za protekli mesec dana imali smo 43 intervencije, od toga je 23 gorenja sitnog rastinja, a imali smo i jedan šumski požar. On je izazvan padom visikonaponske žice i uz pomoć helikopterskog servisa ugašen je za dva do tri dana - istakao je Zdravko Kašiković, v. d. komandir V. J. Trebinje.

U PS Trebinje ističu da su do sada sankcionisali više lica koja su izazvala požare, ali da je u većini slučajeva teško dokazati to krivično delo.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

NIKOLA JOKIĆ UŠAO U NBA ISTORIJU: Denver slavi, niko nikada kao Srbin!