PRIZNANJA ZASLUŽENO OTIŠLA U BEOGRAD: Milan Mitrović i Biljana Cvijanović pobednici treće ulične atletske trke u Modriči

Vid Blagojević

11. 07. 2021. u 15:55

U MODRIČI je sinoć uspješno završena treća ulična atletska trka u kojoj je učešće uzelo oko 400 takmičara koji su, u Modriču stigli iz 5 zemlja, iz Rusije Bjelorusije, Srbije Hrvatske i BiH.

ПРИЗНAЊA ЗAСЛУЖEНO OTИШЛA У БEOГРAД: Mилaн Mитрoвић и Биљaнa Цвиjaнoвић пoбeдници трeћe уличнe атлетске тркe у Moдричи

Foto: Vid Blagojević

Oni su se takmičili u 7 kategorija. Stazu od deset kilometara Milan Mitrović pretrčao je 31 minutu i 9 sekundi, što je odlično vreme za ulične trke. U ženskoj konukurenciji prvo mesto osvojila je Biljana Cvijanović koja je istu stazu pretrčala za odličnih 37 minuta i 55 sekunde. U muškoj seniorskoj trci kroz cilj je prošlo 110 takmičara u ženskoj konurenciji 42 atletičarke. Trčalo se u dva kruga od po 5 kilometara.

- Konkurencija je bila jako dobra, čestitke svim učesnicima i organizatorima na prelepoj trci. Modriča je prelep grad i nadam se da ćemo se videti i sledeće godine. Moram reći da sam u dva dana pobedio na dve trke u BiH i to u Sarajevu i sada u Modriča - rekao je Milan Mitrović iz Beograda, pobednik trke u Modriči.

Biljana Cvijanović rođena Dobojka koja sad živi u Beogradu, bila je oduševljena što je pobedila kako kaže kod kuće i što je bila brža od Lusi Kimani koja je bila pobednica u prehodne dve trke u Modriči.

-Temperature su velike, ali smo se već navikli. Staza je odlična nije monotona, nije dosadna, ima li smo neki krivina ali meni to nije smetalo, bilo je dosta publiike. Presrećna sam pobedom i uvek ću doći u Modriču - rekla je Cvijnovićeva

Trka u Modriči okupila je oko 400 takmičara i održana je po sparnom vremenu.Stazu od 10 kilometra istrčala je i destogodišanja Lara Gajić kao najmlađi takmičar.

- Imala sam od svih podršku a posebno o tate koji je samnom trčao i mame koja je navijala iz publike. Bilo je malo teško ali sam istrčala jer volim atletiku – rekla je Lara. Milenko Brujić iz Banja Luke bio je nasjtariji trkač sa 74 godine.

- Svake godine učestvujem u ovim uličnim trkama širom regiona. Ne mogu reći da sam svake godine sve bolji ali dobro je. Pre par godna bio sma pobednik Zagrebačkog maratona.Trka u Modriči je bila odlična – naglasio je Brujić

Veliku pažnju gledalaca izazavale su trke najmlađih modričana, starosti do 11 godina Njih oko 200 je trčalo u 6 uzrasnih kategorija i oduševili su sve uz stazu Atletska trka u Modriči bila je najbolja promocija grada ali i atletike kao sporta. Organizator trke bio je Atletsko – rekreativni klub „Modriča“ uz podrćku opštine Modirča Svi atletičari napustili su Modirču zadovoljni, uz želju da ponovo dođu u grad podno Trebave.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UEFA GLEDA I NE VERUJE: Evo šta će Belorusija da uradi zbog EURO 2024