SAVČIĆ ODGOVORIO BISERI TURKOVIĆ: Ne mogu nam natovariti na leđa sve stradale u Srebrenici kao da su ubijeni

Novosti online

07. 07. 2021. u 19:00

PREDSEDNIK BORS-a Srpske Milomir Savčić izjavio je da ne dolazi u obzir inicijativa ministra inostranih poslova u Sajetu ministara Bisere Turković da se 11. jul proglasi danom žalosti u celoj BiH, jer je njena tvrdnja, zbog koje to traži, činjenično neutemeljena.

САВЧИЋ ОДГОВОРИО БИСЕРИ ТУРКОВИЋ: Не могу нам натоварити на леђа све страдале у Сребреници као да су убијени

Foto: Fejs tv printskrin

- Ljudski je odati poštu svim nevino stradalima. Ne mogu nam ni na koji način natovariti na leđa sve stradale u Srebrenici kao da su ubijeni, jer to nije istina i to se ne može prihvatiti - istakao je Savčić.

On je naveo da, uzimati kvalifikaciju koju je utvrdio neki "ad hok sud" (Haški tribuna) koji je osudio državno i vojno rukovodstvo Republike Srpske neutemeljeno na materijalnim dokazima i stvarnom činjeničnom stanju, neće Srbe naterati da priznaju nešto što nije istina.

Savčić je dodao da o tome govori i izveštaj Međunarodne komisije za Srebrenicu u kome se navodi da nije bilo genocida u Srebrenici.

- Ništa me ne iznenađuje od Bisere Turković. Ona isključivo zastupa interes naroda kojem pripada, a rekao bih da pre zastupa interes političke parije iz koje dolazi, a ne naroda - naveo je Savčić.

Turkovićeva je juče uputila inicijativu predsedavajućem Saveta ministara Zoranu Tegeltiji da se 11. jul proglasi danom žalosti u celoj BiH.

(SRNA)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

ŠOKANTNE PROMENE: Zaboravite tenis kakav ste znali, biće dibidus drugačiji! Evo kako će se ubuduće odvijati