Palmer u BiH posetio velikog investitora u Srbiji "Studen holding"

Promo

06. 07. 2021. u 15:56

SPECIJALNI predstavnik State Departmenta za Zapadni Balkan Metju Palmer razgovarao je sa predstavnicima najvećeg Agroindustrijskog kompleksa u BiH i sa predsednikom uprave STUDEN Holdinga, Ilijom Studen razgovarao o investicijama i razvoju privrede Zapadnog balkana.

Палмер у БиХ посетио великог инвеститора у Србији Студен холдинг

Foto: Promo

- Podržavanje i podsticanje dugoročnog ekonomskog razvoja u BiH i u zemljama regiona je naša prioritetna pozicija.

STUDEN Holding stvara poslovne mogućnosti koje povezuju tržišta, a to je potvrda uspešnih investicija - rekao je Palmer.

BIMAL Grupa, koja je deo STUDEN Holdinga, je najpre 2019. godine kupila fabriku za proizvodnju jestivog ulja Novo Sunce u Somboru, a pokretanje makvizicije i integracije fabrike Bečejka nastavlja razvoj poslovne grupe i širenje proizvodnih kapaciteta u Srbiji.

Sticanjem vlasništva u fabrici stočne hrane Bečejka, BIMAL stvara dodatan potencijali poslovne mogućnosti, čime jača svoju poziciju na tržištima Zapadnog Balkana, EU i Bliskog istoka.

Foto: Promo

 

- Poslovni planovi STUDEN Holdinga obuhvataju različite investicije, presvega u proizvodnju, distribuciju i logistiku, koje omogućavaju da naš poslovni model pozitivno utiče na privredni ambijent država u kojima poslujemo.

Angažman grupe polazi iz Austrije gde je naša centrala, a u proteklih 30 godina fokus proizvodnih investicija je na Zapadnom Balkanu, pre svega u BiH, Srbiji i Sloveniji - rekao je predsednik Uprave STUDEN Grupe Ilija Studen.

U sastavu BIMAL Grupe danas posluju fabrike za proizvodnju jestivog ulja BIMAL u Brčkomi BIMAL SUNCE u Somboru, BIMAL Trading i BIMAL Invest u Beogradu, BIMAL Agri u Bečeju, ŽITOPROMET i Institut za razvoj i unapređenje poljoprivrede – IRUP u Brčkom.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)