UHAPŠEN OSUMNJIČENI ZA ŠVERC: Nova zaplena cigareta kod Bileće

V.Mitrić

02. 06. 2021. u 19:44

U NASTAVKU operativne akcije "Štit 2021", pripadnici Jedinice granične policije Trebinje su, toku noći, u naselju Avtovac na području opštine Gacko, zaplenili 6 000 kutija različitih vrsta cigareta bez akciznih markica, rekla nam je Jasminka Mujić, portparolka GP BIH.

УХАПШЕН ОСУМЊИЧЕНИ ЗА ШВЕРЦ: Нова заплена цигарета код Билеће

Foto: V. Mitrić

Cigarete, čija se tržišna vrednost procenjuje 30 000 KM, otkrivene su prilikom nadzora graničnog pojasa i kontrolom vozila, BH nacionalnih oznaka. Vozilom je upravljao V.G. (26), državljanin Bosne i Hercegovine, a cigarete je krijumčario iz pravca Crne Gore.

Zbog sumnje da je počinjeno krivično delo nedozvoljen promet akciznih proizvoda, o događaju su obavešteni dežurni tužilac Tužilaštva BiH i sudija za prethodni postupak Suda BiH. Prema njihovim naredbama osumnjičeni V.G. je uhapšen, a krijumčarene cigarete i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Pripadnici JGP Trebinje, prema uputstvima dežurnog tužioca Tužilaštva BiH nastavljaju rad na ovom predmetu.

Podsećamo, u sklopu operativne akcije "Štit 2021", pripadnici JGP Trebinje su u aprilu i maju spriječili krijumčarenje 44 500 kutija cigareta bez akciznih markica, tržišne vrednosti 222 500 KM.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

POSLEDNjI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina

Poslednjih godina često se susrećemo sa raznim pokušajima ljudi koji su pogođeni istorijskim tragedijama, ili koji imaju nameru da vode kampanju za tobože „humanitarne“ ciljeve, da tvrde da je njihovo pitanje ekvivalentno holokaustu, ili da je u stvari slučaj genocida, piše direktor Centra "Simon Vizental" dr Efraim Zurof za Jerusalem post.

17. 04. 2024. u 17:57

Komentari (0)

POSLEDNJI LOVAC NA NACISTE PROTIV REZOLUCIJE O SREBRENICI: Nije bilo genocida, ovo bi umanjilo značaj tog termina