VLAST LEČI STARU NEPRAVDU: Sve više posla u Gornjoj Trnovi kod Ugljevika

V.Mitrić

02. 06. 2021. u 19:36

U MESNOJ zajednici Gornja Trnova, zaseoku Maleševići asfaltirano je 400 metara lokalnog puta koje je finansirala opština Ugljevik sa 50.000 KM.

ВЛАСТ ЛЕЧИ СТАРУ НЕПРАВДУ: Све више посла у Горњој Трнови код Угљевика

Foto: V. Mitrić

Načelnik Ugljevika Vasilije Perić posetio je radove u Gornjoj Trnovi koja je rubni deo opštine Ugljevik, koja je,u vreme komunističke vlasti,bila potpuno skrajnuta i od ugljevičke i BH vlasti, mada je reč o selu vrednih i časnih ljudi, gde je rođen i čuveni naš pesnik,narodni pevač, guslav i filozof Filip Višnjić.

Perić je  najavio nastavak izgradnje infrastrukture na celom području ove podmajevičke opštine.

 - Posebnu pažnju posvećujemo našim rubnim područjima kako bi zadržali stanovništvo. Gornja Trnova je turistički kraj, poznata je kao rodno mesto Filipa Višnjića, ali i po Novakovoj pećini poznatom turističkom izletištu- rekao je Perić.

Potpredednik Skupštine opštine Ugljevik Dragan Đokić koji živi u Gornjoj Trnovi rekao je da je važno asfaltirenje puteva, izgradnja vodovoda, rasvjete za ostanak stanovnika u ruranim područjima.

  - Uspjeli smo da poboljšamo život meštana u zaseku Maleševići asfaltiranjem 400 metara puta - rekao je Đokić, istakavši da je bitno da se prave pomaci u poboljšanju kvaliteta života i to treba da osete svi stanovnici.

Predsednik Mesne zajednice Gornja Trnova Goran Stevanović zahvalio je rukovodstvu opštine Ugljevik na podršci, i naglasio da će ovaj put biti od velike koristi stanovnicima ovog dela u kom živi deset domaćinstava ali i mesnih zajednica Gornje i Donje Krćine.

 - Posebno je važno jer se neposredno pored puta nalazi područna škola te će novi asflaltni put poboljšati uslove dolasku dece u školu iz ovih predela - rekao je Stevanović.

 Zajedno sa Perićem, Đokićem i Stevanovićem izvođennu radovo prisustvovao je i odbornik u Skupštini opštine Ugljevik Petar Radovanović.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

ČUVAMO DEDOVINU I GROBOVE SINOVA Uprkos tragedijama, porodica Mihajla Tomaševića, iz Suvog Grla kod Srbice, opstaje na svom ognjištu (FOTO)

OVO su grobovi mojih sinova. Stojadina, rođenog 1979, koji je poginuo na Košarama i Stevana, dve godine mlađeg, koji je 2002, vozeći traktor nagazio na protivtenkovsku minu koju su na putu u selu postavili Albanci. Ovde na groblju mi je druga kuća, a ona u kojoj živim sa suprugom Miladinkom Micom i sinom Darkom je nekoliko kilometara odavde. I, dok sam živ sa Kosova i Metohije seliti se neću, čuvaću svoj dom i grobove sinova.

18. 04. 2024. u 10:45

Komentari (0)