ČOLIĆ OSUĐEN ZA POKUŠAJ UBISTVA NOVINARA: Umesto u ćeliji, kaznu izdržava na farmi svinja (FOTO)

R. S.

31. 05. 2021. u 23:48

BANjALUČANIN Marko Čolić (33) osuđen na pet godina zatvora zbog pokušaja ubistva novinara BN televizije Vladimira Kovačevića u avgustu 2018. godine, zatvorsku kaznu će umesto u ćeliji, izdržavati na zatvorskoj farmi.

ЧОЛИЋ ОСУЂЕН ЗА ПОКУШАЈ УБИСТВА НОВИНАРА: Уместо у ћелији, казну издржава на фарми свиња (ФОТО)

Foto: D. Pozderović

Odlukom uprave KPZ Tunjice u Banjaluci, Čoliću je 26. maja ove godine odobreno da ostatak zatvorske kazne izdržava u poluotvorenom odeljenju, odnosno na farmi u naselju Trn.

Uprava zatvora dostavila je Ministarstvu pravde RS detaljnu informaciju o okolnostima pod kojima je  Čoliću odobrena ova pogodnost, ali je vidljivo da je PU Banjaluka bila protiv ovakve odluke.

Banjalučkoj policiji je 1. februara ove godine upućen zahtev za dostavu informacija sa terena o Čoliću, a u cilju kvalitetnije analize rizika za davanje pogodnosti ovom osuđeniku, kao i same organizacije njegovog tretmana. U dopisu koji su dostavili zatvoru 1. marta, odgovor je bio negativan.

- Kao razlozi navedeni su način izvršenja i težina krivičnog dela, mišljenje da bi boravak na slobodi Marka Čolića izazvao osećaj uznemirenosti i fizičke ugroženosti oštećene strane i njegove porodice, kao i uznemirenosti ostalih građana, ali ne i poverenja u institucije koje su zadužene za sprovođenje zakona - odgovoreno je iz policije.

Međutim, uprava KPZ Banjaluka je 26. maja donela odluku da Čolića ipak premesti u poluotvoreno odeljenje, odnosno na svinjogojsku farmu u Trnu.

Foto: D. Pozderović

Objašnjavaju da „nije imao adapticaonih poteškoća", da je uspio uspostaviti "zadovoljavajuće relacije sa drugim zatvorenicima", te da je "pokazao visok stepen uvažavanja službenih lica".

Ranije je u zatvoru radio u kuhinji, vešeraju, na vanjskim radilištima i na održavanju higijene.

Objašnjavaju i da je poslednja odluka donesena jer je imao jednu negativnu policijsku proveru, da je ranije neosuđivan, otac troje maloljetne đece, kao i da je izdržao više od polovine kazne.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

UKRAJINA POVLAČI RADIKALNI POTEZ: Ovo mnogi nisu očekivali, čak su i Rusi zbunjeni pred Olimpijske igre Pariz 2024