LUKAČ UDARIO STANIVUKOVIĆA: Potvrđena optužnica protiv ministra unutrašnjih poslova RS

O. Matavulj

25. 05. 2021. u 15:04

OSNOVNI sud u Banjaluci potvrdio je optužnicu protiv ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragana Lukača zbog udaranja tadašnjeg poslanika, a sada gradonačelnika Banjaluke Draška Stanivukovića tokom Posebne sednice Narodne skupštine RS.

ЛУКАЧ УДАРИО СТАНИВУКОВИЋА: Потврђена оптужница против министра унутрашњих послова РС

Foto: O.M.

Lukaču je na teret stavljeno krivično delo ugrožavanje sigurnosti u sticaju sa krivičnim delom telesna povreda. Optužnica je podignuta 26. marta, a iako je praksa da se optužnice potvrđuju u roku od osam dana, nije poznato zašto je celi postupak trajao dva meseca.

U optužnici se navodi da je Lukač 23. decembra oko 22 časa u skupštinskoj sali, tokom prenosa uživo na RTRS Plusu i BN Televiziji udario Stanivukovića.

- Oštećeni Stanivuković je predsedniku Vlade Republike Srpske dao zastavice sa oznakom NATO pakta, koje je premijer polomio i bacio na pod. Nakon toga Lukač je Stanivukoviću uputio ozbiljnu pretnju da će mu naneti zlo na način da mu se pretećim tonom obratio rečima: "I nemoj nikad više to da uradiš prema meni, ne znam prema drugima kako...inače ćeš završiti kao što su i one zastavice završile ovđe danas - navodi se u optužnici.

Foto: O.M.

Dodaje se da je to kod Stanivukovića izazvalo osećaj ugroženosti i straha za sopstveni život. Nakon toga Lukač je, kako se navodi u optužnici, više puta pozvao Stanivukovića da dođe do njega.

- Kada mu je oštećeni prišao optuženi mu je uputio reči: "Još jednom, još jednom majmune", nakon čega ga je otvorenom šakom desne ruke udario u predeo lica, na koji način mu je naneo telesnu povredu u vidu nagnječenja sluznice donje usne - navodi se u optužnici.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (1)

EJ, LJUDI, ALI BUGARSKA... Ovom pričom je Nikola Jokić šokirao Amere