MALA BUBNJARKA „RAZBIJA“ RITMOM: Hana Milutinović (9) sad ima profesionalni instrument (FOTO)

Зорана Рашић
Zorana Rašić

08. 11. 2023. u 22:00

UČENICA Muzičke škole „Milenko Živković“ u Paraćinu, devetogodišnja Hana Milutinović iz Ćuprije, konačno svira na pravim profesionalnim bubnjevima koje je porodica obezbedila za svoju, izuzetno talentovanu bubnjarku.

МАЛА БУБЊАРКА „РАЗБИЈА“ РИТМОМ: Хана Милутиновић (9) сад има професионални инструмент (ФОТО)

Foto: Privatna arhiva

To je marka „pearl“, Hanin omiljen bubnjarski set koji je ona sama formirala i on je sastavljen po narudžbini, saznajemo od Haninog oca Miloša.

- Naša devojčica sad svira na vrhunskim bubnjevima i oduševljena je, već priprema nove pesme za koncert. Te noći kad su bubnjevi stigli i montirali smo ih, toliko je bila uzbuđena da do dva sata iza ponoći nije htela da spava  - otkriva nam Miloš.

Ova izuzetna devojčica pohađa u Paraćinu drugi razred Odseka udaračkih instrumenata, jedini u Pomoravskom okrugu, i po rečima svog profesora Đorđa Stojiljkovića, pokazuje znanje i kapacitet koji prevazilaze njen uzrast. To se vidi i po rezultatima koje postiže, jer je letos svirala bubnjeve u mešovitom orkestru, iz Ćuprije, koji je osvojio prvo mesto na 46. Međunarodnom takmičenju harmonikaša, održanom u Puli.

U Ćupriju i rodni grad vratila se sa pobedničkim peharom za ćuprijsku OMŠ „Dušan Skovran“.

Ova izuzetna devojčica već je trasirala svoj životni put. Odlučila je da, kad odraste,  bude bubnjar i da kao profesor prenosi znanje drugoj deci. Sama tvrdi da na svojoj „muzičkoj karijeri“ svakodnevno radi ne samo u muzičkoj školi već i kod kuće, zbog čega je i ubedila roditelje da joj nekako obezbede komplet velikih profesionalnih bubnjeva. Pre toga svirala je takođe na profesionalnim, ali dečjim, tako da sad ima sve uslove da nastavi da „udara ritam“.

A Hanino interesovanje za bubnjeve počelo je pre oko tri godine, kada je njena sestra od tetke počela da svira klavir. Sticajem okolnosti devojčicin tata Miloš često je puštao „Metaliku“, što je njoj privuklo pažnju.

- Odmah sam primetila bubnjara u pozadini i poželela sam baš taj instrument da savladam. Roditelji su mi onda za Novu godinu kupili male električne bubnjeve, a ja sam odmah počela na internetu, sa tatom, da tražim lekcije za početnike i da sviram. Stvarno sam bila presrećna. Posle sam dobila dečje profesionalne bubnjeve na kojima sam vežbala donedavno, ali kod bake u kući. Bubnjevi baš nisu za stan – priča nam ova ambiciozna muzičarka.

Hana obožava „Smak“, „Metaliku“, „Nirvanu“ i njihove pesme uglavnom skida. Sada, otkad ima profesionalni komplet, proširila je repertoar. Mnogo vežba, ali joj to nije teško jer joj pričinjava ogromno zadovoljstvo.

Njen profesor Stojiljković kaže da Hana voli ne samo bubnjeve već sve udaraljke, te da polako počinje da menja svet muzikom. Već sada je prava muzičarka, prava bubnjarka pre svega, tako da će se za ovu novu zvezdicu na muzičkom nebu tek čuti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

DA LI JE JUTARNJA RAKIJICA OTROV ILI LEK? Stručnjak za toksikologiju razbila mitove (VIDEO)