SOČNE, ZALIVENE I ZDRAVE - TULUMBE IZ RERNE: Probajte i uverite se sami

Novosti online

01. 01. 2024. u 12:59

ZDRAVA varijanta naše omiljene poslastice.

СОЧНЕ, ЗАЛИВЕНЕ И ЗДРАВЕ - ТУЛУМБЕ ИЗ РЕРНЕ:  Пробајте и уверите се сами

Foto Printskrin

Potrebno:

* voda, 400ml

* Ulje, 100ml
* So, prstohvat soli
* brašno, 300g mekog brašna T-400
* prašak za pecivo,1/2 kesice
* jaja, 4 kom.

Sirup:

* 800ml vode

* 800g šećera

Kako pripremiti:

U odgovarajuću posudu sipati vodu, dodati ulje i prstohvat soli. Staviti da provri.

Smanjiti temperaturu, da bude srednje jačine, i dodati mešavinu brašna i praška za pecivo. Mešati energično varjačom dok se testo ne napravi kao lopta. Skloniti sa vatre i ostaviti da se testo prohladi. U prohlađeno testo dodavati jedno po jedno jaje, neprestano muteći mikserom (nastavcima za testo).Pleh od el. šporeta prekriti pek papirom. Rernu uključiti da se zagreje na 200 stepeni.Testo staviti u špric za tulumbe i istiskivati ga na pek papir (testo sam odsecala kuhinjskim makazama). Dužinu tulumbi odredite sami, po želji.Stavite tulumbe da se peču. Ja sam ih pekla 35 minuta. Nikako ne otvarati prilikom pečenja!U odgovarajuću posudu staviti vodu i šećer. Staviti na srednju temperaturu da provri. Kuvati 20 minuta. Sirup skloniti sa vatre i ostaviti ga pet minuta da odstoji. U sirup možete, po želji, pri kraju kuvanja da ubacite pola limuna isečenog na krugove.Hladne tulumbe preliti vrelim sirupom. Dok se sirup ohladi na sobnoj temperaturi tulumbe 2-3 puta preokrenuti u sirupu.

(Žena, Super recepti)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

IZGUBIO SAM 400.000 EVRA, DUŽAN SAM JOŠ 80.000: Surova ispovest Aleksandra bivšeg kockara (VIDEO)