TORTA KOJA ĆE SVAKOGA ODUŠEVIT: Novogodišnja jelka od palačinki, a pravi se nikad lakše

Novosti online

27. 12. 2023. u 17:00

Torte koje izgledaju kao da su ih pekli čuveni poslastičari, a koje se lako prave su san svake domaćice. Napravite tortu za koju vam treba pola sata i 500 dinara. Glavni sastojci su palačinke, voće i slatka pavlaka.

ТОРТА КОЈА ЋЕ СВАКОГА ОДУШЕВИТ: Новогодишња јелка од палачинки, а прави се никад лакше

Foto Printscreen/YT/CONG COOKING

Najlakši recept za najlepšu novogodišnju tortu, a pravi se od palačinki, slatke pavlake i voća. Za njenu pripremu nije potrebno više od pola sata, a izgleda kao iz najlepših prodavnica. Od palačinki možete da napravite i čuvenu francusku tortu, a naš predlog je da ovu poslužite za Novu godinu. 

Potrebno:

* 1 jaje

* 20 g šećera
* 100 ml jogurta
* 60 ml mleka
* 95 g brašna za kolače
* 5 g praška za pecivo
* par kapi zelene boje

Za fil:

* 200 ml slatke pavlake

* 1 kašika šećera
* jagode
* borovnice

Recpet za tortu u obliku jelke sa palačinkama:

Umutite jaja sa šećerom, pa sipajte jogurt i mleko. Lepo sjedinite, pa dodajte prosejano brašno i prašak za pecivo. Umutite i sipajte par kapi zelene boje i promešajte. Ispržite deblje palačinke različitih veličina (od većih ka manjim). Umutite slatku pavlaku sa šećerom, pa premažite najveću palačinku i poređajte jagode presečene na bola i borovnice. Preko stavite drugu po veličini palačinku i premažite slatkom pavlakom i poređajte voće. Tako ređajte palačinke dok ne stignete do najmanje, a između filujte slatkom pavlakom i voćem. Poslednju palačinku premažite umućenom slatkom pavlakom i na sredinu stavite celu jagodu. Na kraju tortu pospite šećerom u prahu.

(StvarUkusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

OVO JE ČOVEK KOJI JE U NIŠU NEUTRALISAO TONU TEŠKU AVIO-BOMBU SA 430 KG EKSPLOZIVA: To isto je radio 2011. u Kragujevcu i 2013. na Dorćolu

AKO igde postoji "vaga" za merenje snage ljudskog duha, koliko li bi na njenoj skali težila ona koju ima deminer Mihailo Marinković (48), iz Pančeva, pripadnik Sektora za vanredne situacije MUP Srbije? Koliko bi na njen tas stalo njegove odvažnosti, staloženosti, potpune koncentracije..., u trenutku dok je, minule nedelje u Nišu, sam prilazio neeksplodiranoj avio-bombi teškoj 1.000 kilograma koja nosi 430 kilograma eksploziva, zaostaloj iz NATO agresije?

27. 04. 2024. u 07:00

Komentari (0)

AKO NEKOM POZAJMITE OVU KNJIGU, NE OČEKUJTE DA VAM JE VRATI!