TORTA VRUĆ VETAR: Za sve jugonostalgičare, desert posvećen LJubiši Samardžiću

Novosti online

16. 10. 2023. u 18:00

SAVRŠENA torta za sve prilike, svečana, zasitna i domaća.

ТОРТА ВРУЋ ВЕТАР: За све југоносталгичаре, десерт посвећен Љубиши Самарџићу

Foto: Printskrin Jutjub/ Deda Miletova Kuhinja

Potrebno je:

Za koru:

5 belanaca

10 kašika prah šećera
5 kašika mlevenih oraha
2 kašike brašna
(ovo su mere za 1 koru, a potrebno ih je napraviti 3)

Fil :

1 l mleka

15 žumanaca
10 kašika šećera
9 kašika brašna
250 g šećera u prahu
250 g maslaca
150 g mlevenih oraha
200 g čokolade za kuvanje
2-3 kesice šlaga od vanile

Foto: Printskrin Jutjub/ Deda Miletova Kuhinja

Priprema:

Umutite belanca sa šećerom, pa dodajte brašno i orahe i lagano promešajte. Pecite takve tri korice i ostavite ih da se ohlade.

Fil napravite tako što ćete u 1l mleka da skuvate umućena žumanca sa šećerom i brašnom. Kada se fil skuva, prohladite ga pa u njega umešajte maslac i šećer. Razdvojite fil na dva dela, u jedan deo dodajte čokoladu, a u drugi orahe. Umutite i šlag od vanile posebno u činiju.

Filujte koru tako što prvo stavljate šlag od vanile, pa žuti fil, pa korica, pa šlag od vanile pa tamni fil. Preko stavite i žuti i tamni fil i ukrasite orasima.

(Stil Kurir)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Dolce Vita na obali Save: Stanovi na ovoj lokaciji su za one koji žive svoje snove

Možete li da zamislite lepotu svakodnevice koja počinje na obali Save do koje stižete laganom šetnjom kroz jedinstvenu luksuznu pešačku zonu, a završava se ispijanjem vina na vašoj prostranoj terasi s pogledom na reku ili u vrhunskom restoranu do kog stižete peške? U istom danu ste s lakoćom obavili posao, odradili trening, uživali u kupovini novih komada garderobe najluksuznijih brendova u neposrednom komšiluku, a stigli ste i da sa decom provedete vreme u zelenilu, jer se sve što vam treba nalazi nadohvat ruke.

14. 05. 2024. u 10:00

Komentari (0)

BORIO SAM SE ZA ŽIVOT, NJIHOV BES JE BIO SVE VEĆI I VEĆI: Nikola Rokvić je jedva izvukao živu glavu 25. dana hodočašća (VIDEO)