SALATA OD PILETINE I BORANIJE: Praktična, zasitna i zdrava, a evo kako se sprema

Novosti online

26. 05. 2024. u 15:00

Najbolja kombinacija povrća i mesa prelivena majonezom dopašće se i onima koji ne vole boraniju.

САЛАТА ОД ПИЛЕТИНЕ И БОРАНИЈЕ: Практична, заситна и здрава, а ево како се спрема

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 12 kiselih krastavaca 
  • 1/4 crvene paprike
  • 10 čeri paradajza
  • 200 g pilećeg filea
  • 2 jajeta
  • 150 g boranije
  • 30 g peršuna
  • 1/2 kašičice soli
  • 3 kašike majoneza
  • malo bibera

Priprema:

Isecite kisele krastavce po dužini, a potom iseckajte crvenu papriku i čeri paradajz. Ubacite u posudu i promešajte. Piletinu skuvajte, iseckajte, a potom usitnite jaja koja ste prethodno skuvali i promešajte ova dva sastojka. Nakon toga ubacite usitnjeno povrće. Iseckajte i skuvajte boraniju, pa dodajte peršun, so i biber. Na kraju dodajte majonez i sve sastojke dobro promešajte.   

(trpeza)                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

TRUDILA SAM SE DA BUDEM JAKA: Pevačici pred izlazak na binu rekli da joj je član porodice preminuo