JAGNJEĆA SUPA: Samo jedan tanjir eliminiše prehladu u trenu
Supa od jagnjetine sadrži značajne sastojke za decu i starije ljude, posebno jer je bogata kalcijumom zbog čega je odlična i za kosti i zglobove.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 6 jagnjećih nogica
- 3 glavice crnog luka, oljuštenog i iseckanog
- 1 iseckan paradajz
- 2 ljute papričice
- 1 čeno belog luka
- 1 kafena kašika crnog bibera
- 1/2 supene kašike đumbira
- 1/2 kafena kašika kurkume
- rukohvat korijandera
- voda (otprilike 5 šolja)
- so
- ulje
Priprema:
Operite jagnjeće nogice pod mlazom vode. Stavite ih u šerpu, a potom dodajte kurkumu, kardamon, so i crni biber. Sipajte 5 šolja vode i kuvajte na najjačoj temperaturi oko 10 minuta.
U međuvremenu zagrejte ulje u tiganju i dodajte iseckani luk i ljutu papriku. Kuvajte sve dok se luk ne iskristališe i postane providan. Sledeće, dodajte đumbir i beli luk. Ostavite da se sastojci dinstaju oko pola minuta. Potom dodajte paradajz. Kuvajte još par minuta, a potom sklonite sa ringle.
Sada bi trebalo da su se jagnjeće nogice skuvale. Sklonite poklopac i proverite, a zatim dodajte prethodno dobijene sastojke u šerpu. Ostavite da se sve zajedno kuva još 10 minuta.
Na kraju možete da dodate još vode, ako želite da supa bude ređa ili neki od začina po vašem izboru.
(Ona)
TRAMP DONEO ODLUKU: Povlači ambasadore i diplomate iz okruženja Srbije
ADMINISTRACIJA američkog predsednika Donalda Trampa povlači skoro 30 karijernih diplomata sa ambasadorskih i drugih visokih pozicija u diplomatskim predstavništvima SAD u svetu.
22. 12. 2025. u 10:32
RUSI ĆE NAPASTI EU MNOGO RANIJE: Veliko upozorenje iz Ukrajine, poznata godina i glavna meta
RUSIJA je pomerila svoje planove za direktnu agresiju sa 2030. na 2027. godinu, a Evropa je sve glasnija o riziku od direktnog sukoba, u kojem bi se baltičke države mogle naći pod okupacijom.
20. 12. 2025. u 09:41
AMERIKANAC JASAN: "Ukrajinci, privatno, priznaju da će izgubiti Donjeck, ali..."
POTPREDSEDNIH SAD Džej Di Vens izjavio je danas da su teritorijalna pitanja ključna tačka sporenja u pregovorima.
22. 12. 2025. u 19:29
Komentari (0)