JAGNJEĆA SUPA: Samo jedan tanjir eliminiše prehladu u trenu

Novosti online

21. 04. 2024. u 09:00

Supa od jagnjetine sadrži značajne sastojke za decu i starije ljude, posebno jer je bogata kalcijumom zbog čega je odlična i za kosti i zglobove.

ЈАГЊЕЋА СУПА: Само један тањир елиминише прехладу у трену

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 6 jagnjećih nogica
  • 3 glavice crnog luka, oljuštenog i iseckanog
  • 1 iseckan paradajz
  • 2 ljute papričice
  • 1 čeno belog luka
  • 1 kafena kašika crnog bibera
  • 1/2 supene kašike đumbira
  • 1/2 kafena kašika kurkume
  • rukohvat korijandera
  • voda (otprilike 5 šolja)
  • so
  • ulje

Priprema:

Operite jagnjeće nogice pod mlazom vode.  Stavite ih u šerpu, a potom dodajte kurkumu, kardamon, so i crni biber. Sipajte 5 šolja vode i kuvajte na najjačoj temperaturi oko 10 minuta.

U međuvremenu zagrejte ulje u tiganju i dodajte iseckani luk i ljutu papriku. Kuvajte sve dok se luk ne iskristališe i postane providan. Sledeće, dodajte đumbir i beli luk. Ostavite da se sastojci dinstaju oko pola minuta. Potom dodajte paradajz. Kuvajte još par minuta, a potom sklonite sa ringle.

Sada bi trebalo da su se jagnjeće nogice skuvale. Sklonite poklopac i proverite, a zatim dodajte prethodno dobijene sastojke u šerpu. Ostavite da se sve zajedno kuva još 10 minuta.

Na kraju možete da dodate još vode, ako želite da supa bude ređa ili neki od začina po vašem izboru.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

KNAUS: Francuska i Nemačka blokiraju glasanje o Prištini u Savetu Evrope, Vučić efektno apelovao na Makrona