STRAĆATELA SUPA: Tradicionalni italijanski obrok - Potrebno je samo nekoliko sastojaka, a čarobnog je ukusa

Новости онлине

16. 04. 2024. u 09:00

SUPA straćatela je tradicionalna italijanska supa. Poznata je po tome što je izuzetno lagana i ukusna, u pitanju je bistri bujon, obično od piletine ili bilo kog povrća.

СТРАЋАТЕЛА СУПА: Традиционални италијански оброк - Потребно је само неколико састојака, а чаробног је укуса

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 1 l pilećeg bujona
  • 2 jajeta
  • 3 kašike prezli (može i griz)
  • 3 kašike rendanog parmezana
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • malo soli i bibera
  • malo peršuna
  • malo mlevene crvene paprike

Priprema:

Prokuvajte supu od piletine i začinite je po ukusu.

U činiji umutite jaja i polako dodajte prezle ili griz. Kada se sve to sjedini, ubacite rendani parmezan, začine i sitno seckani peršun pa dobro promešajte. Smesa bi trebala da bude kao neka tečna pasta.

U ključalu supu postepeno sipajte ovu smesu od jaja i mešajte sve dok ne dođe do ključanja. U početku će vam delovati kao da je voda mutna ali će se razbistriti kako se bujon bude zagrevao.

Kada provri, isključite ringlu. Pri posluživanju možete da ukrasite sa prstohvatom mlevene crvene paprike.

(Ona)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

Završio glumu, pa radio na mešalici, rat ga udaljio od ljubavi - životni put Jova Maksića

DETINjSTVO glumca Jova Maksića oblikovalo se u maloj seoskoj sredini podno Dinare, u selu Plavno kod Knina, gde je porodica živela zbog očevog svešteničkog službovanja. Rani period života opisuje kao vreme potpune slobode i radosti, kada je gotovo čitavo selo bilo prostor za igru i maštarije. U takvoj atmosferi formirala se njegova emotivna struktura — vezanost za zajednicu, toplina porodičnih odnosa i zahvalnost za jednostavne stvari.

07. 12. 2025. u 11:41

Komentari (0)

Nova oprema za školu, bolji uslovi za talente: Fondacija Mozzart verna podrška obrazovanju