RIGOLETO SALATA: Osvežavajući miks povrća, jaja i tunjevine

Novosti online

13. 04. 2024. u 11:00

Salata puna proteina i vitamina, a ukus je fantastičan.

РИГОЛЕТО САЛАТА: Освежавајући микс поврћа, јаја и туњевине

Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • 100-120 g zelene salate,
  • 30 g rukole,
  • 100 g tunjevine,
  • 1 paradajz,
  • 1 krastavac,
  • 1-2 tvrdo kuvana jaja,
  • 5 kašika maslinovog ulja,
  • malo balzamiko sirćeta,
  • so po ukusu,
  • 4 kašike majoneza,
  • 1 kašika suvog peršuna,
  • 3 kašike soka od limuna.

Priprema:

Operite i ocedite listove salate i rukolu. Očistite i isecite paradajz i krastavac i pomešajte sa salatom, začinite solju, maslinovim uljem i sirćetom.

Stavite ih u posudu za salatu i odozgo rasporedite tunjevinu dobro oceđenu od ulja iz konzerve. Poređajte kriške jaja.

Majonez pomešajte sa peršunom i sokom od limuna i prelijte preko salate.

Uživajte u osvežavajućoj i hranljivoj salati!

(Still)

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA NOVOSTI: Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice

NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.

22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57

Komentari (0)

PORAZ ZAPADA I NJIHOVIH UCENA: Usvojena sramna Rezolucija - u zbiru više glasova protiv i uzdržanih nego za