TRI MARINADE za savršen roštilj: Klasika, Teksas ili Egzotika, izbor je vaš! (VIDEO)
UPOTPUNITE svoj roštilj sa klasičnom, teksaškom ili egzotičnom marinadom
KLASIČNA marinada
Sastojci: 100 ml suncokretovog ulja, 100 ml maslinovog ulja, 100 ml jabukovog sirćeta, 2 kašičice soli, 2 čena belog luka, 1 kašičica bibera, 1/2 kašičice mlevene crvene paprike, 1 crni luk.
Meso će biti najbolje ako ga ostavite da prenoći u marinadi.
Crni luk sitno naseckati, kao i beli luk. Sve sastojke dobro promešati. Umakati komade mesa u marinadu, slagati ih u posudu, zaliti preostalom marinadom i poklopiti. Ostaviti na hladnom par sati, najbolje preko noći. Pre pečenja meso izvaditi iz marinade, ocediti ga i skinuti sa njega komadiće luka. Peći prvo sa jedne strane, potom sa druge dok ne bude lepo zapečeno.
TEKSAŠKA marinada
Sastojci: 100 ml suncokretovog ulja, 250 ml pasiranog paradajza, 2 kašičice mrvljenog čilija, 2 čena belog luka koji je blago nagnječen, 2 kašičice Vočester sosa, 1 kašičica Tabasko umaka.
Za pripremu ponovite sve korake kao i kod kasične marinade.
EGZOTIČNA marinada
Sastojci: 2 kašike meda, 2 kašike soja sosa, 2 kečapa, 2 senfa, 2 kašike vočester sosa, 2 - 3 kapi tabasko sosa, 2 čena belog luka, kašičica mlevenog bibera, kašičica mlevenog đumbira, 2 kašičice soli.
BONUS SADRŽAJ
Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.
Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.
Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.
JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.
Preporučujemo
RECEPT ZA NAJUKUSNIJU SARMU: Tajna je u zapršci i sastojku na dnu lonca
27. 01. 2023. u 18:41
PRETI NAM VEĆA TRAGEDIJA NEGO U DRUGOM SVETSKOM RATU: Vučić o izjavi Orbana - Plašim se da idemo u katastrofu
PREDSEDNIK Srbije Aleksandar Vučić gostuje na TV Prva u emisiji "Prva tema".
24. 05. 2024. u 22:23
ZELENSKI POBESNEO: Napao NATO saveznike zbog Rusije
UKRAJINSKI predsednik Vladimir Zelenski napao je saveznike zbog njihove nevoljnosti da uđu u direktnu konfrontaciju sa Rusijom, piše responsiblestatecraft.org, prenosi RIA Novosti.
24. 05. 2024. u 15:32
ILIJE NASTASE EKSKLUZIVNO ZA "NOVOSTI": Novak Đoković najbolji po svim merilima, sećam se Lepe Brene i šljivovice
NEMA pravog ljubitelja tenisa koji bi mogao da nabraja velikane "belog sporta", a da zaboravi na "rumunskog lakrdijaša" Ilijea Nastasea, originalnog "lošeg momka" tenisa. Nekada prvi igrač planete u ekskluzivnom razgovoru za "Novosti" govorio je o dokumentarnom filmu snimljenom o njemu, srpskom narodu, šljivovici, a neizbežna tema bio je najbolji teniser svih vremena - Novak Đoković.
22. 05. 2024. u 20:00 >> 20:57
Komentari (0)