SAVRŠENI RUČAK: Rebarca glazirana medom, sa pekarskim krompirom

Новости онлајн

20. 05. 2025. u 09:00

REBARCA glazirana medom sa pekarskim krompirom se lepe za prste i samo odvajaju od kosti, a pekarski krompir je hrskav i savršeno kuvan iznutra.

САВРШЕНИ РУЧАК: Ребарца глазирана медом, са пекарским кромпиром

Foto: Printskrin Youtube/Silvana's Kitchen

Najbolje je rebarca servirati topla.

Sastojci:

* 1 kg svinjskih rebara
* 5-6 opranih krompira
* 1 kašika ulja

Začini za marinadu:

* 1 kašika senfa u prahu

* 1 kašika sušenog origana
* 1 kašika soli
* 1 kašika mlevenog crnog bibera i još za začinjavanje krompira
* 1 kašika mlevene paprike i još za začinjavanje krompira
* 5 kašika meda i još za glaziranje

  Recept za rebarca glazirana medom sa pekarskim krompirom:  

Kako biste napravili rebarca, prvo pomešajte sve sastojke za marinadu (1 kašiku praha senfa, 1 kašiku sušenog origana, 1 kašiku mlevene paprike, 5 kašika meda, 1 kašiku soli, 1 kašiku mlevenog crnog bibera) u činiji. Ravnomerno utrljajte marinadu po 1 kg svinjskih rebara. Poklopite i ohladite u frižideru i ostavite da se marinira preko noći ili do 36 sati. Operite i isecite 5-6 malih krompira na velike komade.

Dodajte 1 kašiku ulja. Dodajte prstohvat soli i crnog bibera i dobro promešajte.

Ostavite svinjska rebra da dostignu sobnu temperaturu sat vremena pre pečenja. Stavite rebra i krompir na pleh obložen papirom za pečenje. Pecite u zagrejanoj rerni 60-75 minuta na 200°C tokom prvih 15 minuta, a na 180°C ostatak vremena.

Savet plus:

Premazujte obe strane svinjskih rebara medom svakih 15 minuta. Svaki put kada ih izvadite iz rerne, okrenite stranu svinjskih rebara i krompira i nastavite sa pečenjem kako bi se ravnomerno ispekla.

Premazujte obe strane svinjskih rebara medom svakih 15 minuta. Svaki put kada ih izvadite iz rerne, okrenite stranu svinjskih rebara i krompira i nastavite sa pečenjem kako bi se ravnomerno ispekla. Ovaj postupak se nastavlja dok se svinjska rebra ne ispeku 60-75 minuta. Ostavite rebra da odstoje oko 15 minuta pre nego što ih isečete. Najbolje ih je servirati tople. 

Uživajte!

Prijatno!

(Stvar Ukusa)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne

OSUĐENI ZA UBISTVO STARCA U ZATVORU PADINSKA SKELA: Zrna saosećanja nemaju, izrečene višegodišnje kazne

SREĆKO Stefanović (22), Saša Stanković (22) i Dalibor Petrović (24) oglašeni su danas krivim u Višem sudu u Beogradu za teško ubistvo Stanimira Brajkovića (74) na bezobziran i nasilnički način u zatvoru Padinska Skela početkom februara 2024. godine. Ovom prvostepenom presudom Stefanović je osuđen na 19 godina zatvora, a Stanković i Petrović na po 18 godina.

11. 12. 2025. u 16:22

Komentari (0)

PREKO NOĆI JE NESTALO Bobi propao biznis