OTKRIVAMO KAKO DA NAPRAVITE TERIJAKI SOS: Slatko kiseli umak idealan za sve vrste mesa
Terijaki sos je poreklom iz Japana, ali je vrlo popularan u celom svetu i jede se uz meso ili salate.
Foto: Shutterstock
Sastojci:
- 120 ml soja sosa
- 60 g smeđeg šećera
- 1 1/2 kašičica svežeg đumbira, sitno narendanog
- 1 kašičica belog luka u prahu
- 1 kašika meda
- 1 kašičica susamovog ulja
- 3 kašike likera od višnje
- 60 ml vode pomešane sa 3 kašičice kukuruznog skroba
Priprema:
Za ovaj sos pomešajte sve sastojke u šerpi, pustite da proključaju, pa smanjite toplotu i kuvajte oko 4 minuta. Skinite sa vatre i ostavite da se ohladi. Čuvajte u frižideru do nedelju dana.
(stvarukusa)
Preporučujemo
SPREMITE SAVRŠEN BURGER SOS: Jedan sastojak potpuno menja ukus
10. 10. 2024. u 08:00
NAJBOLjI RECEPT ZA TESTO ZA PICU: Lako se pravi, a još brže jede
25. 12. 2024. u 07:00Novosti online
MARINADA OD PERŠUNA I BELOG LUKA: Napravite brzo i lako najbolji preliv za ribu
23. 12. 2024. u 16:54Novosti online
EKSKLUZIVNO - URANIJUM I TEŠKI METALI OTKRIVENI U TKIVU GENERALA PAVKOVIĆA: Iz italijanske laboratorije stigli rezultati analiza (FOTO)
U TUMORSKOM tkivu generala Nebojše Pavkovića, koje je 15. septembra poslato na analize u specijalizovanu laboratoriju u Italiji, pronađeni su uranijum i teški metali u ekstremno visokim koncentracijama!
29. 11. 2025. u 08:00
OTAC PADAO U NESVEST, HITNA INTERVENISALA NEKOLIKO PUTA Mučne scene na sahrani Ane Radović - Iz porodične kuće je ispratili na večni počinak
DANAS je na Zlatiborskom groblju sahranjena Ana Radović iz Čajetine, koja je poginula u teškoj sabraćajnoj nesreći na magistralnom putu kod Čačka.
28. 11. 2025. u 14:45
ĐAK NASMEJAO SRBIJU: Evo kako je na kontrolnom odgovorio na pitanje o nazivu naše HIMNE: "Detetu bih dao DESETKU"
GREŠKE iz školskih svezaka ponekad umeju da izmame najšire osmehe, što potvrđuje i situacija u kojoj se našao jedan mališana iz Srbije. Sve je počelo kada je njegova mama na internetu podelila njegove odgovore sa kontrolnog zadatka iz predmeta Svet oko nas. Jedan od njih oduševio je korisnike društvenih mreža.
05. 12. 2025. u 11:27
Komentari (0)