DOMAĆI RECEPT ZA ŠUFNUDLE: Kada vam ostane krompir pire od ručka, napravite šufnudle sa prezlom i šećerom

Novosti online

15. 09. 2023. u 13:37

Kada za ručak ne pojedete sav krompir pire, nemojte ga bacati već napravite fenomenalan slatkiš - šufnudle.

ДОМАЋИ РЕЦЕПТ ЗА ШУФНУДЛЕ: Када вам остане кромпир пире од ручка, направите шуфнудле са презлом и шећером

Foto: Jutjub/Printskrin/Recepti Brigita Husic

Sastojci:

  • krompir pire
  • 1 jaje
  • malo soli
  • brašno
  • 1 šolja prezle
  • pola šolje mlevenih oraha
  • šećera po želji
  • 1 vanilin šećer

Uputstvo:

U krompir pire dodajte jaje i so i toliko brašna da dobijete mekano testo koje se ne lepi. Napraviti veknicu, nožem je isecite na šnite, svaku šnitu malo brašnjavim dlanovima zaoblite i ređajte na tacnu posutu brašnom.

 

U dublju šerpu sipajte oko dve litre vode, dodajte 1/3 kafene kašike soli i pustite da provri. Kada provri, ubacite šufnudle. Lagano varjačom promešajte ili prodrmajte šerpu, kako se testo ne bi zalepilo za dno posude.

Kada šufnudle isplivaju, gotove su. Izvadite ih šupljom kašikom i stavite u cediljku. Operite ih hladnom vodom i ostavite da se ocede. Za to vreme spremiti prezle.

U tiganju na laganoj vatri propržite prezle na malo ulja. Sklonite sa vatre i dodajte orahe, šećer i vanilin šećer. U tiganj sa prezlama ubacite šufnudle, svaku dobro uvaljati sa svih strana.

 

Služiti tople, po želji sa džemom.

Prijatno!

(Kuri Stil)

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News

Komentari (0)

Novi Samsung Neo QLED televizori pomeraju granice kućne zabave