PAPRIKA PRŽENA U PAVLACI: Ukusno, a jako brzo se pravi, idealno jelo za vrele dane leta

Novosti online

06. 09. 2023. u 20:37

Kad više nemate ideju šta da kuvate, a zbog tolih dana vam se ne da da dugo stojite ispred šporeta, ovo jelo je odlično rešenje.

ПАПРИКА ПРЖЕНА У ПАВЛАЦИ: Укусно, а јако брзо се прави, идеално јело за вреле дане лета

Foto: Jutjub/Printskrin/

Sastojci:

  • 7-8 paprika
  • 5-6 čenova belog luka
  • 1 kisela pavlaka
  • soli po ukusu
  • ulje za prženje

Priprema:

Paprike prepoloviti, odstraniti im koštice i pržiti sa obe strane na ulju. Nakon toga ih izvaditi na tanjir, poklopiti drugim tanjiron ili poklopcem i ostaviti da odstoje desetak minuta (tako će se kožica lakše oguliti).

Oguliti kožicu, paprike rukom iscepkati uzduž, vratiti ih u šerpicu, u koju je dodato vrlo malo ulja (ili u tiganj u kom su se pržile, s tim da ste odlili većinu ulja), pa dodati sitno iseckan beli luk i kiselu pavlaku. Promešati, pustiti da proključa i odmah skloniti s vatre. Služiti samostalno ili kao prilog uz meso.

BONUS SADRŽAJ

Predstavljamo vam riznicu podataka koji ne govore samo o sastavu jela, već i o jednom načinu života kada se imalo vremena za dugu pripremu jela i kada je cela porodica sedela za stolom. Učinite korak ka očuvanju domaće kulinarske tradicije od zaborava i poručite ovu zaista vrednu knjigu na linku: Tradicionalni recepti domaće srpske kuhinje.

Turska kuhinja je ostavila neizbrisiv trag na kuhinju balkanskih naroda. U ovoj knjizi ćete pronaći vekovima stare recepte koji su pažljivo odabrani kako biste vašu kuhinju podigli na zavidan nivo. Poručite na ovom linku i krenite putem večnih ukusa koje svi obožavaju: TURSKA KUHINjA sa vekovnim receptima.

Ova knjiga nije samo običan kuvar, već i neverovatna priča o Italiji, njenoj istoriji, običajima i kulturi. Otkrijte najveća dostignuća italijanske kulinarske umetnosti na jedinstvenom putovanju Apeninskim poluostrvom u društvu kuvara Akademije Barila. Poručite na linku: Italijanska kuhinja: recepti s potpisom starih majstora.

JEREMY PANG, osnovao je 2009. školu woka, jedinu azijsku školu u središtu Londona. Jedinstven dar da svoje znanje prenese polaznicima na pristupačan i zanimljiv način ubrzo mu je doneo priznanje autoriteta u svijetu kineske kuhinje. Za ovu knjigu kažu da je remek-delo, poručite je još danas: Kineska kuhinja - izvorni kineski recepti.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Pratite vesti prema vašim interesovanjima

Novosti Google News
KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

KO JE CRVENI KOMANDANT? Jedini Srbin general Crvene armije - Lenjin mu bio zahvalan, stradao od Staljinove ruke (FOTO)

ISTORIJA Sovjetskog Saveza, svetske supersile 20. veka, upamtila je brojne heroje, borce, oficire koji su svojim junaštvom i rezultatima zadivili svet. U periodu kada se SSSR tek stvarao i uzdizao, značajan pomena bio je i doprinos jednog Srbina, Danila Srdića (1896-1937), prvog i jedinog Srbina koji je bio general Crvene armije. Ovo je njegova priča.

20. 05. 2024. u 11:53

Komentari (0)

NOVAK ĐOKOVIĆ OVO UOPŠTE NIJE HTEO! Poremetili se Noletovi planovi